27 august 2017

Alergare prin Vosgi

In iulie am tras o alergare prin Vosgi. Am prins una dintre cele mai fierbinti zile ale anului dar am reusit sa parcurgem vreo 25km. Traseul il stiam ca mai fusesem pe aici in urma cu ceva vreme  si am alergat acelasi track.

Urcare abrupta catre Petit Ballon si coborare prelunga pana la o manastire din zona la care se mai adauga o scurta urcare finala si cam asta e tot planul. 
Pe primii km am tot suit abrupt si chiar a picurat un pic. Catre varf batea cu putere vantul dar vremea s-a schimbat rapid s-a facut brusc cald.

Primul popas l-am facut la un lac de sub Varful Petit Ballon. Pentru ca intre timp se incalzise bine am facut rapid o baie in lac dupa care am pornit mai departe. Am alergat cu Mihai, Sebi si George la o noua iesire, un fel de "Diaspora de vara". Fetele au ramas la baza.
Urmatorea oprire a fost la o ferma "la Gusti" unde am mancat ca niste derbedei de abia am mai putut pleca de pe loc. Era cam devreme dar dupa niste mici discutii la bucatarie am primit niste omlete delicioase iar la final celebra prajitura cu afine. De altfel de aia am venit pana aici.

Dupa omleta a fost mai greu cu alergatul dar am razbit pana la urma. Undeva la o ruina pe varful unui deal am iesit din padure pentru cateva minute sa ne uitam in zari dar amplecat repede din cauza caldurii.
Pe finalul turei s-a facut tot mai cald ca de abia ne-am mai miscat si cu greu am ajuns la final. Noroc ca marea parte a turei a fost prin padure si am avut parte de umbra altfel ne coceam.

Berea si felicitarile au avut loc pe terasa hotelului.