12 iunie 2017

Mai Gran Fondo / Kraichgau

La inceput de primavara mi-am propus sa fac in fiecare luna mai calduroasa o tura lunga de peste 100km. Pentru ca in mai nu am avut voie sa alerg din princina entorsei am reusit sa ma sui mai des pe cursiera si sa fac cateva ture.

Cu ajutorul unor zile libere si pentru ca nu am avut voie la alergat, chiar am reusit sa fac in mai doua iesiri de vreo 100km.
In prima tura am cercetat unde are capat de linie s-bahnul (un personal local) care trece pe la mine prin localitate. Am facut niste calcule si am intocmit un traseul cu tool-ul celor de la gpsies, am copiat track-ul pe ceas si dis-de-dimineata dus am fost.

Zi calduroasa cu oarece vant tocmai din fata. Am dat vartos din pedale si am calculat ca dupa vreo 60km pedalati as putea sa mananc ceva. La mijlocul traseului mi-am dat seama ca nu am la mine bani, nici card, doar un baton amarat.

Am suferit cateva ore de foame dar pe la orele 16 ma aflam deja in tren in gara din Osterburken. Am mai mers cam 45min cu trenul pana acasa si mult nu a lipsit sa musc din tapiteria personalului.

Tura faina, pe final cu un profil ca un fierastrau, in total 104km si vreo 1000m+.
Track: https://www.strava.com/activities/1000257408

In a doua iesire am cercetat niste vai din Muntii Odenwald prin care nu mai fusesem. Fain pe acolo, pajisti, vacute, putine masini si caldura mare. Pentru ca eram in mare graba de dimineata nu am gasit nici o crema de soare prin casa si m-am cam parjolit.
la pranz m-am orit la un restaurant "italian" pe o terasa unde am inhalat o pizza. Italienii s-au dovedit a fi niste romanasi veniti din Italia sa isi caute un rost pe meleagui teutonice.

Destul de multa catarare, am avut mici emotii ca o sa am dureri la piciorul luxat dar a funtionat totul ca uns. Din pedala in pedala am parcurs ultimii 30km pe dealurile din Kraichgau. Peisaj cu mai putina padure, soare puternic cu arsuri pe maini. In orice caz tura faina cu putin trafic, satuce frumoase, paduri si pajisti.

La final s-au adunat 105km cu 1100m+.
Track: https://www.strava.com/activities/1006442243

Concluzia lunii: dupa cateva ture de cursiera cu desenat traseul pe gpsies si transferat track-ul pe ceas, mi-am dat seama ca fenix3-ul meu imi ajunge pentru excursiile pe bicicleta, de un extra-gadget pentru navigatie gen Edge 820/1000 nu am nevoie. Se poate naviga foarte usor, bateria tine fara probleme mai mult decat o sa fiu eu in stare vreodata sa merg cu bicicleta. In plus un ceas viitor, gen fenix5 vine la pachet cu harta Europei cea ce inlesneste si mai mult navigatia.

Salutare si cat mai mult soare!