24 aprilie 2017

April Gran Fondo / Pfälzerwald

Prima tura mai lunga a anului a fost sa fie in Pfalz. Am organizat totul pe Whatsapp si Facebook iar Michael ne-a trasat un "track" fain pe drumeagurile mai neumblate din padurile astea. La tura ne-am strans: Dana, Mihai, Michael si subsemnatul.

Daca in urma cu vreo doua saptamani ne coceam deja de caldura, de data asta nu am avut parte decat de vreo 15 grade cu indulgenta. La inceputul turei am avut parte si de soare dar cand ne-am adancit in paduri a fost destul de frig si am cam dardait pe coborari. Daca ar fi fosr vreo 2-3 grade mai mult nu s-ar fi suparat nimeni dar ne-am descurcat.
Ne-am intalnit intr-o parcare unde ne-am echipat rapid, usor zgribuliti am pornit catre Vf. Kalmit. Prima premiera: desi am fost pe varful asta de 100 de ori in alergare sau la drumetie este pentru prima oara cand ma sui cu bicicleta. Fain pe aici de biciclit, putina lume de dimineata, soare si veselie. Cu mentiunea ca undeva pe varf Mihai isi sparge ambele camere (!). Pornim mai departe.

Prima jumatate a decurs foarte bine, intre timp 50km pot si eu sa merg relativ lejer. Oamenii astia merg insa tare si m-au cam stors. Noroc cu Dana ca m-am putut si eu tine relativ aproape de cineva.
In a doua jumatate ne-am dus catre Johanniskreuz si am urcat pe un drum pustiu, stramt si foarte fain cu privelisti frumoase peste paduri. Pe aici nu mai fusesem nici eu, am bifat inca o premiera. Aproape de Johanniskreuz am dat si de un drum foarte frecventat dar numai pe o portiune de vreo 6-7km. Am prins chiar o adunare de motociclisti si motoare tunate care faceau o gramada de galagie. Am scapat repede de ei si am intrat din nou pe drumeaguri linistite. 

A urmat o coborare lunga si faina, unde trecand peste faptul ca am cam inghetat, am coborat in din nou in localitatile de pe langa Annweiler. Un pic lihniti cautam o benzinarie promisa de Michael. Dupa o cola si o bucata de ciocolata pornim mai departe, de aici ne mai raman vreo 10km.
Am mai avut niste pante scurte de urcat, am traversat niste satuce si am intrat in marea de vita de vie din vestul Pfalzuluiu. Dupa mai cateva pedale am ajuns la masini. Finalul l-am sarbatorit la Michael acasa unde am puscat o bere si am povestit impresiile turei. Cam atat.

Anul asta m-am gandit sa fac vreo 6 ture lungi in jur de 100km iar turele sa fie in locuri diferite. Pe lista actuala: Pfälzerwald, Schwarzwald, Odenwald, Taunus, Alsacia, poate Saarland... si mai studiem. Sa vedem ce iasa.


Salutare si multa miscare!