29 martie 2017

Long Run

Mai sunt doua saptamani pana la concurs. Anul asta dupa isprava din februarie de la Rodgau urmeaza evenimentul din Alsacia de la Niederbronn. O alergare de 75km cu vreo 2500m+ la inceput de aprilie, la care s-au anuntat la start multi cunoscuti.

Cum zic cartile groase si site-urile destepte, cica trebuie sa faci o alergare ceva mai lunga cu vreo 2-3 saptamani inainte iar dupa aia sa stai un pic pe curul tau pana in ziua startului. Noi ne-am hotarat sa facem o tura de vreo 45km pe un traseu deja clasic din Pfälzerwald. Cu ocazia asta o sa testez tot echipamentul obligatoriu si o sa vad si cum se comporta papucii (Salomon S-Lab Wings 8) la o alergare de peste 40k pe poteci.
Ne-am strans la 9 dimineata 3 oameni la start: Lisa, Michael si eu. Dupa ce ne-am echipat, reglat rucsacii si toate acareturile am pornit la pas maruntel in prima urcare. Traseul e cunoscut de toata lumea, a devenit in ultimii doi ani un clasic pentru long-run. Are o multime de suisuri si coborasuri, niste bolovani, nisip si multa, multa padure. Pentru concursul din aprilie e numai bun, pe acolo e peisajul absolut la fel ca cel din Pfalz.

Prima jumatate a trecut rapid, ne-am deplasat bine iar temperaturile de primavara au facut bine la motivatie. Pe alocuri era chiar prea cald dar pe pantele nordice cu putin vant e inca destul de rece. Papucii ii port deja de vreo cateva saptamani si s-au mulat corespunzator, nu am avut nici o surpriza neplacuta.

A doua jumatate a fost un pic mai grea, am inceput sa obosim dar gandul ca la cabana Höhe Loog bem o cola rece ne-a dat aripi. Am poposit la cabana cam un sfert de ora pe terasa insorita si am luat-o din nou la fuga pe poteci. De aici mai avem 10km, o urcare lunga facuta la pas si o coborare domoala catre parcare.
La final am adunat pe ceasuri 46km si vreo 2100m+ in cam 7 ore. Uitandu-ne pe "cut off-urile" de la concurs ne-am dat seama ca cel putin primele 2, pana la km44, le facem fara probleme. De acolo pana la km 75 om mai vedea cum ne descurcam. Planul e sa alergam toti impreuna si evident sa ajungem toti la final.

Track si ceva poze: https://www.strava.com/activities/914371832

Cam asta ar fi tot. Daca ramanem sanatosi, nu ploua ca la nebuni sau vine vreo glaciatiune avem sanse mari sa terminam concursul cu zambetul pe buze. Ne auzim in doua saptamani!