27 februarie 2017

200k

Februarie e la final si am zis sa scriu cateva randuri despre ultimele saptamani. Pe langa munca si familie am avut si ceva clipe libere petrecute pe dealurile patriei. Contrar asteptarilor mele am reusit sa ajung la 200km alergati in luna asta inclusiv vreo 3 alergari mai lungi.

Prima iesire mai lunga a fost o tura de 30k in Pfalz impreuna cu o parte din prietenii de la Landau. Am fost un pic prea optimist si cand am ajuns la locul de intalnire la poalele Kalmit-ului mi-am dat seama ca aici e inca zapada. Alergare faina cu un traseu nou si profil destul de greu de "tip fierastrau".
11.02 - cu lumea de la Landau si eu la bulanul gol
O alta tura din februarie a fost impreuna cu Daniel. Am facut o alergare de 35k in Odenwald cu pornire din Neckargemünd. Am avut parte de vreme mai buna, fara zapada si chiar am prins si niste raze soare ratacite. Initial ne-am propus 30km dar ne-am incurcat un pic in calcule si am finalizat 35. Am facut treaba faina pentru o sambata dimineata de februarie cu multe povesti si privelisti peste Odenwald-ul inca inghetat.

Daca la tura precedenta mi-a inghetat apa in rucsac si am halit niste zapada, de data asta a fost mai cald si am suferit putin de sete caci nu am avut apa indeajuns la mine. Ca norocul este un izvorul pe varf care in lunile de vara e de obicei secat acum am putut sa ne adapam de acolo. Tura faina, final cu niste bere si o  supa fierbinte plus planuri de alergari viitoare.
18.02 - impreuna cu Daniel pe Königstuhl (Km27 din 35)
Pe langa turele astea mai lungi am mai facut si cateva alergari scurte de la munca catre casa si pe dealurile dimprejur. Alergarea de la job catre casa se profileaza tot mai mult ca o buna alternativa de economisit timp pretios. Adica in loc sa vin de la munca acasa, mancare, spalat, cumaparaturi, etc. si apoi sa incerci cu disperare sa te motivezi sa iesi la sport am gasit varianta asta mult mai convenabila. 

Dupa terminarea slujbei, schimbat hainele si fuga catre casa, astfel al orele 18 e totul rezolvat si te poti ocupa in tihna de treburile casnice. E un pic de logistica cu hainele de sport dar vad ca functioneza din ce in ce mai bine si devine foarte efectiv.

Alte noutati:
  • alerg de o luna cu Salomon Slab Wings 8. Daca la concursul din Rodgau m-au cam batut, intre timp ne-am imprietenit si ma descurc destul de bine cu ei chiar si pe distante lungi. Mai urmeaza sa incerc si nou varianta de Speedcross 4 si o sa ma decid pentru unul din modelele astea pentru 2017/2018. Momentan inca nu am gasit niste papuci in care sa ma simt la fel de bine ca in Speedcross 3 dar cercetez in continuare.
  • m-am inscris din nou si am primit loc la concursul de 100 de mile din Pfalzerwald, cel pe care nu l-am finalizat anul trecut. Astfel ca la mijlocul lui octombrie incerc din nou sa parcurg distanta magica.
  • am mai primit o oferta interesanta sa merg la Transalpine Run la inceput de septembrie. E cam complicat cu slujba si ar fi deja cam mult pentru anul asta. Cu parere de rau o sa aman participarea din nou dar ramane inca pe lista "de facut candva".

Cam atat. Asteptam incalzirea sa scoatem si bicicletele la aer. Salutare si mult spor(t)!