1 decembrie 2016

5. Diaspora Ultra Challenge

Salutare, salutare, cu mic cu mare, de 1 Decembrie de sarbatoare. Diaspora se aduna ca in fiecare an in preajma zilei asteia la o alergare de grup in Pfälzerwald. Anul asta am avut aniversarea primului cincinal de alergare prin paduri.

Incredibil, au trecut 5 ani. Vorba aia cu "vaaai ce trece timpul" e chiar pe bune. Daca stau sa ma gandesc nu mai stiu foarte multe detalii si nu mai pot separa editiile anterioare. Fara indoiala, am imbatranit un pic si ne-am mai obisnuit cu distantele astea lungi.
Daca la inceput am fost mai inceti, in prima editie am parcurs cei 43km in doua zile, treptat am crescut viteza si am avut o crestere constanta. Anul asta de exemplu am fost cu aproape jumatate de ora mai rapizi ca in 2015.

O alta schimbare a fost ca am devenit mai multi. Anul asta am fost chiar o mica trupa de alergatori. Chiar daca nu toti au parcurs distanta integral, a fost ca de obicei o zi sportiva si faina in companie placuta. Jumate de cursa au parcurs: Christine, Monica, Michael si Daniel. Toata cursa au finalizat-o: George (bravo man! avem inca un ultramaratonist pe planeta), Sebi, Mihai, Stefan, Georg si subsemnatul. Sper ca nu am uitat pe nimeni :) La potecareala au mai fost: Dana si Petra. Kathrin ne-a organizat un punct de alimentare pe la km30 care ne-a dat aripi, mutumiiiiimmmm!
Inca de la inceput s-a tras tare si cred ca au fost printre cei mai placuti patruzeci si ceva de km parcursi de mine pana in prezent. Motive intemeiate sa revenim si la anul acolo pentru a incheia sezonul de alergari lungi si de a face cale libera sarbatorilor. Si daca o tinem tot asa, poate ajungem sa aniversam 10 ani de diaspora in alergare...

Istoria evenimentului de la Rodalben:
2012 - cum a inceput totul.
2013 - a 2-a editie, pentru prima data toata distanta "dintr-una".
2014 - a 3-a editie, devenim mai experimentati.
2015 - a 4-a editie, testat rucsac si alergat mai voiniceste.
2016 - a 5-a editie, cea de anul asta. Record absolut de viteza si de participanti.

Salutare si mult spor(t)!