25 decembrie 2016

2016

Final de an. Se incing sarbatorile, se simte mirosul de porci fripti si tuici fierte, se fac calcule, bilanturi contabile si multe altele. Am imprumutat ideea de anul trecut si am incercat sa schitez in 5 cuvinte-cheie cele mai importante chestii care mi-au marcat anul 2016. Ce-a iesit?  A iesit poza asta cu o creasta calcaroasa din Slovenia pe care am fugit o zi si-o noapte si sub care am astenut 5 cuvinte.
familie, prieteni, alergare, limite, cursiera

Daca ordinea e cam aleatorie exista o exceptie: familie. Anul asta "clipe libere in doi" s-a transformat "in trei". Aparitia celui de-al treilea membru al familiei e sigur cel mai important eveniment din viata noastra si cu siguranta a devenit centru universului pentru noi. Fericire mare, multa treaba, nopti scurte dar un puternic sentiment de implinire.Al doilea cuvant din lista e legat de prieteni vechi si noi, cu care am fugit, am biciclit, am muncit, am stat la povesti si am mai strabatut un an impreuna. Le multumesc la toti pentru sprijin, ajutor, sfaturi si vorbe bune. Fara ei s-ar derula lucrurile mult mai ingreunat.

Si in 2016 am continuat sa investesc mult timp liber in alergare. Adica in cifre am adunat in 2016: 3 finish-uri de ultramaraton, un total de 315 de ore fugite in care am parcurs 2.350 de km si am acumulat peste 85.000m diferenta de nivel. Chiar si pentru mine suna un pic a tacaneala si cu toate astea, desi e definitiv un record personal, nu am reusit sa ajung la 2.500km si 100.000m diferenta de nivel, asta ramane marele tel al lui 2017.

Anul asta am dat si de niste limite. Cel mai important lucru care l-am inteles  a fost ca este extrem de dificil sa iti gasesti un balans intre familie, hobby-uri si munca. Ca sa iasa totul ca la carte trebuie sa iti impui niste limite, sa ti le asumi, sa iti gasesti un echilibru perfect caruia sa ii ramai fidel. Cred ca asta a fost si ramane una din provocarile de seama ale anului asta si ai celor ce vor urma.

In 2016 am inceput sa ma sui pe cursiera. In primavara am achizitionat una si pentru ca eram cumva satul de mtb, m-am dat vara asta mai des pe sosea si extrem de rar pe mtb. A fost o experienta faina si o buna alternativa la alergare. Mi-au placut plimbarile cu ea si probabil ca o sa mai fac cateva ture lungi si in anul care se apropie.

Timpul a zburat pe nesimtite si anul se apropie de final. A fost un an fain, sper sa avem toti parte de un 2017 spectaculos cu multe impliniri si cat mai multe... clipe libere.

Sarbatori fericite si la multi ani!