30 august 2016

O saptamana de august

Pregatirile pentru Pfälzer Weinsteig 100 Meilen Ultratrail au intrat in ultima faza. Au mai ramas vreo 7 saptamani de frezat forma finala. E putin, e mult, am fugit destul...habar nu am. O sa aflu probabil in 2 luni Asta e o saptamana sportiva pentru ca se anunta vreme faina iar pe la lucru e liniste si pace de final de august...
#1 Luni 22.08.

Dupa munca o lalai un pic prin casa si catre seara ies la alergat. M-am decis sa fac o tura de 10k pe asfalt. Daca nu fugi mai multa vreme pe asfalt devine interesant, in rest ramane la fel de plictisitor. Am fugit pana in satul vecin in Mauer. Nu ar fi auzit nimeni de el niciodata doar ca in 1907 l-au gasit aici pe  Homo heidelbergensis. Mda. am alergat pana la locul descoperiri si inapoi, de acasa pana aici sunt 5km. In timp ce ma coceam la 30 de grade pe dealurile patriei ma gandeam ca acum vreo juma de milion de ani fugeau piticii astia preistorici pe aceleasi coclauri... La final niste yoga si un pic de "core", fiecare are un core din asta care cica trebuie antrenat.

#2 Marti 23.08.

Ce zi cu amintiri... parade, pionieri, oamenii muncii la padure, gratare care fumega, cate si mai cate... Au trecut vremurile alea, acum suntem la munca pana la 16:30. Dupa job, reusesc sa ma mobilizez si ies la alergat. Azi tot pe asfat, numai 5km pana la Wiesebach si retur. Cald de behai, aproape de lasarea intunericului sunt inca 28 de grade. Imi dau seama ca rezistenta la caldura incepe sa se domoleasca dupa aproiape 15 ani de locuit pe aceste meleaguri.

#3 Miercuri 24.08.

Pauza totala. Fara alergare, fara yoga sau alte exercitii. YouTube, muzica, mancare, citit, somn.

#4 Joi 25.08.

32 de grade. Uscat. Planuri mari. Ajuns de la munca pe la 17. E o caldura de vorbesti singur. Nici gand de iesit afara din casa pana mai pe seara numai daca ai nevoie de sezatii tari. Pe la 19 ma horatrasc sa ies pe usa in pantalonii scurti cei mai subtiri posibil, in maieu cu un soft-flask in mana. Am bagat 10km cu vreo 450m+ chinuiti. S-a terminat cola zero. Maine trebuie sa merg la cumparaturi :)
Track: https://www.strava.com/activities/688822542

#5 Vineri 26.08.

Am plecat la job pe la 6 ca sa ajung acasa mai repede. E atat de cald si in birou incat timpul petrecut acolo dupa ora 12 tinde spre 0 la productivitate. Spre Germania se indreapta un front din Sahara care zice ca sambata o sa ne topim. Cica 35 de grade. Il contactez pe Michael pe la 7 sa schimbam un pic tactica. Alergarea lunga de sambata ar fi bine sa o incepem cat mai repede. Ne propunem "pe la 7". in rest nimic, imi intind un pic oasele la niste yoga si ma pregatesc pentru sambata.

#6 Sambata 27.08.

Start la ora 7. altfel decat de obicei cu cat urcam in altitudine devine mai cald. Pe fundul vaii racoarea noptii se mentine mai indelung. Toata lumea doarme sau e in concediu, nu intalnim pe nimeni nici pe poteci si nici prin localitati. Pe la 11 incepem sa ne topim. Undeva pe langa castel in Heidelberg ne dam seama ca ultimii kilometrii o sa fie teribili. Ne miscam in reluare iar pe ultimii 3km, pe asfalt, imi simt talpa papucilor ca o ventuza aproape sa se topeasca. Foarte cald, mi-am adus aminte de Transvulcania. La final: 40km si 1700m+, bere si veselie.
Track: https://www.strava.com/activities/690610964

#7 Duminica 28.08. - a.k.a duminica in familie

Concluzie: vara nu-i ca iarna si viceversa, strungu' nu-i ca freza, UTMBul nu-i Petit Ballon si nici Odenwald nu e Arizona. Continuam.