27 iulie 2016

Long run

Inainte de fiece concurs de ultramaraton trebuie facut un long run. Asa zic cartile alea destepte si ne conformam. Planul facut pe whatsapp zice ca o sa parcurgem vreo 45 de km. Dimineata la cantatul cocosilor toate planurile astea suna extrem de nerealistic.

Pentru ca e penultimul weekend inainte de WalserUltraTrail nu mai pot sa o dau la intors si pornesc spre Pfälzerwald unde intalnesc cu Michael. Ora 8:00 start greoi, procesorul incepe sa functioneze, cald si bine, prea cald pentru ora 8 si sunt singur ca la pranz o sa ne coacem.
Pana pe la 10-11 a mers totul brici, ca orice alergare lunga de weekend. Dupa 11 s-a cam incins atmosfera, am inceput sa obosim si sa gafaim de caldura. Traseul trece pe langa doua cabane si vreo 2 izvoare, apa nu a fost o problema, ne-am umplut sticlele peste tot si nu am ramas fara lichide. 

Traseul a fost, cam acelasi pe care l-am alergat cu Sebi cu o saptamana in urma. Diferenta a fost de data asta ca am mai inclus un varf la inceput si am fugit in sens invers. In orice caz am strans 45km si vreo 2000m+ la vreo 30 de grade.  Eu zic ca ne-am pregatit indeajuns, speram la conditii meteo favorabile si veselie pe masura. Cei 65km care ne asteapta, in caz de vreme buna, sper ca nu o sa ne puna prea mari probleme.
Cam asta a fost long run-ul, eu unul ma calmez un pic ca urmeaza concursul weekend-ul viitor. Acolo merg impreuna cu Michael si am stabilit ca alergam impreuna. Telul e sa fim finisheri, o sa fugim in ritmul clasic de antrenament, nu vrem decat sa ne incadram in cut-off si sa bem niste beri la final.


Revin cu povesti din Austria!