5 iulie 2016

Gran Fondo de iunie

Dupa cum spuneam cu ceva vreme in urma mi-am achizitionat si eu o cursiera. Am facut ceva plimbari cu ea si ne-am imprietenit cat de cat fiind o buna alternativa la alergare. Pentru ca sunt activ pe Strava unde imi pun automat toate alergarile si biciclelile am dat si eu de asa numitele gran fondo.

Pentru lamurire am cautat sa vad cu ce se mananca terminolgia asta. Asadar prin gran fondo se inteleg maratoanele de bicicleta pentru muritorii de rand iar fondo ar insemna in italiana anduranta. Termenul modern a luat avant in state si sa raspandit rapid in lumea cursieristilor.
Pe Strava se organizeaza lunar cate o "competitie" de gen in care tot biciclistul e indemnat sa pedaleze, dintr-o bucata, 100 sau mai multi km pe durata unei luni de zile. In luna iunie au fost 115km in program iar pentru ca vremea da semne de imbunatatire m-am bagat si eu la o tura duminicala.

Mi-am desenat tot in Strava o ruta printre satele din vecinatate, mi-am luat si telefonul la mine sa fiu sigur de orientare si dus am fost. Ca sa nu ma uit foarte des pe telefon mi-am lipit pe cadru o lista cu satele prin care urma sa trec si am stabilit cu Scuba sa ne vedem in Eberbach (la mine km80 din tura) pe la pranz pe o terasa.

Drumul a fost super. Am avut noroc si am ales o ruta cu drumuri stramte printre sate putin circulate. Pentru ca am plecat de dimineata prima parte a fost chiar pustiu. La pranz m-am intalnit cu Scuba si Marina la Eberbach unde am lenevit un pic pe tarasa unui birt grecesc. 
Aici mi-a scazut un pic motivatia, dar nu mai aveam decat vreo 30km, asa ca m-am suit din nou pe bicicleta si am pornit mai departe. Dupa aproape doua ore si o catarare lunga am ajuns in Neckargemünd unde am sarbatorit evenimentul cu fetele la o bere rece. La final: 116km / 1380m+ / 1 bere.

Track: https://www.strava.com/activities/621579947