29 iunie 2016

Alergari, ploi, bilant de iunie

In iunie am alergat ca nebunii pe o vreme execrabila. In Germania ploua non-stop de vreo 3 luni, abia in ultimele zile s-a mai indreptat vremea. E drept ca  a mai stat ploaia in zilele din cursul saptamanii dar in weekenduri ne-a udat de ne-a zapacit.

Pentru ca pe anul in curs inca am planuri marete, n-am avut incotro si am fugit si eu ca zevzecul pe ploaie impreuna cu trupa din Pfälzerwald. Prima din seria de vreo 4 alergari a trebuit chiar sa o scurtam ca nu mai avea nici un sens. A turnat torential si inaintam printr-o mlastina.
Ne-am oprit dupa vreo 20 de km, ne-am dus cam necajiti la masini si am revenit cu foarte proaspete peste o saptamana. Peste 7 zile aceaiasi poveste, dar o ploaie la o intensitate mai scurta cu reprize de soare printre picaturi. De data asta am tinut ritmul cu dintii si am fugit peste 30km.

Pentru ca la concursul din Slovenia am observat ca am fost singurul finisher fara bete, am zis sa le mai dau o sansa. Clar am fost in dezavantaj fara ele, mai ales pe coborarile lungi unde ma depasea toata lumea insa nu am reusit pana acum sa ma imprietenesc cu betele astea nici cum...
In prima tura am imprumutat o pereche de la Michael si am bagat o tura de 36 de km. Nu pot sa zic ca am facut vreo diferenta spectaculoasa, ba chiar ma calca pe nervi dupa vreo 4 ore dar raman incapatanat si vreau sa alerg anul asta la turele lungi cu ele. La final de sezon mai discutam ce si cum.

Mihai are si el o pereche, model identic - Black Diamond Ultra Distance de 120cm - pe care nu le mai foloseste. Le-am achizitionat de la el, multam fain! si acum sunt dotat, mai trebuie numai sa le car dupa mine. 

Sambata trecuta a fost ultima fuga lunga din iunie, 32km si vreo 1200m+. De data asta pe langa ploiae ne-a mai traznit si o caldura tropicala, cel putin pe partea de umezeala. Ne-a salvat niste cola rece ca gheata primitra la cabana de pe Varful Kalmit.

Pana in prezent sunt nesperat de in grafic, la final de iunie in mijlocul anului, pot sa ma afisez cu urmatoarele cifre la alergare:
  • distanta alergata: 1.336 km
  • diferenta de nivel: 52.200 m+
  • timp petrecut pe potecile patriei: 175 ore
Asta inseamna ca treaba merge, pana la final de 2016 vreau sa contorizez 2.500km cu 100.000m+. Tan, Tan!

Salutare si multa miscare!