25 aprilie 2016

Long run

Pentru sambata am programat o alergare lunga ca test pentru Vipava Ultra. La concursul asta, care are loc peste trei saptamani, vreau sa incerc sa mai parcurg inca o data 100km. Asa cum zice in cartile astea destepte, ai nevoie de un "long run" 3-4 saptamani inainte.

Intre timp a venit glaciatiunea, ploua in draci si mai nou ninge din cand in cand. Nici gand de vreo incalzile globala sau macar locala. Pentru ca antamasem treaba, dupa modelul german, cu multa vreme inainte nu am mai avut cum sa ma trag pe cur iar sa mut alergarea in alta zi nu as fi avut timp. 
Prin urmare am plecat de dimineata la 7 catre Pfälzerwald cu planuri mari. A plouat toata ziua de cand am iesit pana cand am intrat din nou in casa. Afara 4-5 grade, cum ar zice un calsic "temperaturi de record mondial".

Baietii din echipa nu au planuri marete, vor numai un 20k mai lejer. Am stabilit ca alergam impreuna vreo 15k dupa care eu ma duc in treburile mele pe niste carari mai ocolite cu mai multe varfuri, cat sa strang si vreo 2000m diferenta de nivel.

Traseul fara emotii, intre timp stiu cam toate cararile de prin zona. Multe suisuri si coborasuri, deloc plictisitor. Singura constanta e zgomotul picaturilor de ploaie pe gluga. Radem ca nebunii, facem cava poze iar cam in doua ore suntem deja murati. 
Pe la km15 ne despartim, pretenarii se duc catre masini iar eu continui alergarea. E drept ca mi-ar fi suras acum incalzirea din scaune si climatronicul pus poe la 22 de grade dar nu am de ales. Si chiar e bun asa. La un ultra nu iti poti alege conditiile atmosferice numai daca renunti la participare din "motive meteo". Cum insa participarile astea sunt combinate cu zile de concediu, niste bani investiti si alte nenumarate chestii, eu incerc sa alerg pe orice vreme altfel nu prea iasa nimic.

Am fugit in continuare prin ploaie, fara sa mai intalnesc pe nimeni prin padure. Am incercat sa fiu cat mai domolit pe urcari si sa imi dau drumul mai vioi pe coborari. In plus am fost atent la baut apa si am mancat bine, cam 1 cliffbar pe ora. Combinatia asta a functionat foarte bine. La final am fost obosit dar m-am simtit in puteri si mai aveam multe resurse de rezerva. 
Fata de anul trecut sau acum 2 ani cand m-am dus la primul 100k e o diferenta mare. Pe vremea aia faceam un "long run" de 30 - 32km cu vreo 1200m+ si eram cam terminat intrebandu-ma cum drac' o sa fug de trei ori mai mult. Azi m-am simtit foarte bine si am reusit sa strang la final 45km si vreo 2100m diferanta de nivel.

Poze: https://goo.gl/Hyt74M
Track: https://www.strava.com/activities/554461311

Au mai ramas trei saptamani, cu alerari mai domoale, mult stretching si un pic de bicicleta cand se mai incalzeste. Concediul poate sa vina! Yuhhhhuuuuuuuu!!