6 februarie 2016

Inca doua

Inceput de februarie promitator. Am repetat alergarea povestita anterior in doua vineri consecutive. Adica de doua ori vreo 33km si 1650m+. Astea ar fi dupa planul de pe masa alergarile lungi de weekend. Treaba merge bine in continuare si reusesc sa bifez cam tot ce e in plan ba chiar incerc sa fac un fel de "back-to-back" si sambata. Scuba face o pauza de fugit si ca norocul, se mai anunta lume sa alerge cu mine.

Prima alergare am facut-o impreuna cu Holger. Dupa niste schimburi de pareri pe retelele de socializare ajungem joi la concluzia ca el nu are vineri masina la dispozitie si trebuie sa ajungem seara relativ devreme inapoi. Rezolvam cumva si mergem impreuna in Pfalzul sudic la baza traseului.
Pentru informarea publicului, Pfalzul asta si scena de trail running de aici e impartita in doua directii. Daca vreti, e precum hip-hopul american in eastside si westside, numai ca aici lucrurile sunt impartite intre nord si sud. Noi suntem trupa din sud: Landau Running Company.

Alergarea a fost crancena. Dupa cum stiam de data trecuta cand am alergat cu el stiam ca o sa fie rupere. Omul alearga maratoane de strada de foarte multi ani si e extrem de rapid. Nu il tine mult gazul dar pentru turele astea de vreo 30k trage ca o locomotiva. Impresionant!
Ca sa nu lungesc prea mult povestea, esentialul este ca exact aceiasi tura a iesit cu o ora (!) mai  scurta decat in saptamana precedenta. Frigut, soare toata ziua, viteza. Atat de bine am alergat ca la final ne-am hotarat sa dam o tura pe la Landau la magazinul de specialitate sa facem ceva gauri in bugetele familiilor. 


***

Urmatoarea vineri, adica ieri am alergat impreuna cu Richard. Cu el am mai alergat aceiasi tura acum doua saptamani pe zapada. De data asta s-a domolit iarna de tot. Dimineata in parcare avem parte de vreo 6-7 grade dar si de multa ceata.

Dupa vreo doua ore de alergat ca magarii prin ceturi, Richard are ceva probleme la un muschi. Face niste crampe urate care nu isi mai revin si e nevoit sa abandoneze. Il directionez pe niste scurtaturi catre masina iar eu continui singur.
Fata de saptamanile anterioare, azi nici eu nu sunt in forma. Ma misc cu incetinitorul pe ultimii 10km. Nu prea m-a impresionat nimic tura asta, in afara de pacla de prin padure, nu am avut decat 5 minute de soare

Revelatia turei au fost niste batoane primite cadou de la Marina. Adica astea: lifefood.eu Exagerat de sanatoase, raw vegan, bio, fara gluten, fara chestii genetice, fara E-uri, alte litere, fara nimic. Ma rog, lasand fara-urile la o parte, au gust bun. La o cercetare pe net am descoperit ca sunt cam la acelasi pret ca cliffbar-urile. Momentan sunt in faza de cliffbar.
Dupa 5 ore am ajus la masina cam stors. Redbull si niste parjiturele plus o ora de condus. Mai arunc un ochi pe planul de antrenament si aflu ca trebuie sa o las cateva zile mai moale. In curand se anunta un maraton (?) montan de noapte de tip fecioresc. Am mai fost acum vreo 2 ani la o alergare asemanatoare si tin bine minte ca e mult de munca. Acolo se anunta pe facebook toata floarea "din sud"...