1 ianuarie 2016

Ultimele alergari 2015 si planuri 2016

As fi inceput cu precizarea ca a fost cald. Apoi mi-am dat seama ca asa am inceput si in ultimii doi ani. Ma rog, pe mine nu ma deranjeaza. Ba chiar ar putea ramane asa sau daca este posibil sa se faca si mai cald. Nu ne-am mai tot duce in Canare si poate am pune umarul si am organiza Transgrandcanaria in Odenwald. La urma urmei ce, Paris-Dakar nu s-a tinut in Chile? Huh??

In fine, am mai fost de cateva ori la alergat. Am avut ceva zile de concediu restante si adunate la sarbatorile legale s-au facut vreo 10 zile de libertate. Printre mese opulente, carnati si alte pacate am reusit sa fac si cateva alergari faine. Temperaturile au fost primavaratice, vacanta perfecta.
Pe urmele lui Mos Craciun
Pe 20.12 a fost Flaggenparade. Actiune in Pfälzerwald de reinoire a unui steag impreuna cu o alergare de vreo 12km. Tura a fost amuzanta si am reintalnit multa lume. povesti, planuri de viitor, veselie mare.

O alergare mai lunga am facut impreuna cu Holger cateva zile mai tarziu. Am plecat la 9 dimineata de acasa, am urcat doua varfuri, am coborat si urcat cale de 1350m+ iar la final s-au strans 34km. Finalul a fost cu niste prajituri intr-o parcare din Dossenheim. Scuba a dat si ea o tura de vreo mai scurta pe Varful Ölberg.

Dupa Craciun ne-a vizitat Michael cu familia si am mai alergat prin Odewald o tura de 15km. Le-am aratat tura mea clasica din jurul casei. Cateva zile mai tarziu dupa mai multe alergari solitare in Odenwald ne-am dus din nou in Pfälzerwald unde am incheiat anul in alergare.
Padure magica langa Neckargemünd in decembrie
Pe 31.12 am facut evident ultima alergare a anului. Ne-am dus amandoi in Pfälzerwald pe o ploaie mocaneasca si am dat o tura de 12km impreuna cu Bianca, Michael si Christine.

Desi aveam indoieli, la trasul liniei pentru luna decembrie am adunat mult peste 200km alergati cea ce este chiar spectaculos. Desigur vremea buna a contribuit din plin si faptul ca am avut companie alergareata a contat foarte mult. Un album cu mai multe imagini am pus pe picasa.

In tot 2015 a alergat peste 2.000km si am adunat peste 75.000m+. Eu sunt pe deplin multumit. Cel mai tari cifre imi par orele petrecute la alergat. Peste 276 de ore! Erau candva tot felul de statistici interesante. Cate zile din viata stai pe buda, cat la suta din viata dormi, etc. Ca voi alerga 11zile/an nu m-am gandit niciodata. Interesante si statisticile astea... 
Asta a fost 2015 in statistica
Si pentru ca s-a incheiat un an spectaculos, nu ar fi sanatos sa nu schitam niste idei pentru 2016. Deci, care e planul sportiv?

La alergare sunt 4 evenimente la care vreau sa particip. La 3 dintre ele sunt deja inscris: e vorba de Petit Ballon Ultra (52km, 2300m+), Vipava Ultra (105km, 6000m+) , Walser Ultra (65km, 4200m+). Cu niste noroc in procesul de selectare al candidatilor si cu plan bun de antrenament va fi in octombrie Pfalz 100 Mile... la asta nu e sigur ca pot sa merg insa e pe lista de dorinte. Daca nu sunt selectat nu e un capat de tara, ma voi duce la Istria sau ceva similar. La bicicleteala nimic spectaculos. Dupa traversarea Pirineilor nu vreau in 2016 decat ture duminicale in Odenwald si Pfalz ca alternativa la alergare.

Va dorim un an nou plin cu de toate! Salutare si mult spor(t)!