21 ianuarie 2016

Trail blanc

Dupa ce in decembrie am alergat la tricou, a nins. Da! E zapada destula de cateva alergari mai speciale. Inca de anul trecut am prins gustul alergatului in nameti iar acum au venit norii incarcati cu nea chiar in ajunul weekendului. Vinerea trecuta stateam la un ceai si chiar imi faceam probleme ca nu mai scot masina din parcare sambata dimineata.
De la dreapta: Richard, Matthias, Christine, Michael si eu.
Sambata e trezire matinala. La 9 ne intalnim o trupa de la Landau Running Company sa facem o alergare de grup. Eu trebuie sa o iau din loc pe la 7. E destul de multa zapada pe strazi si cred ca o sa am nevoie de mai mult timp sa ajung in timp util.

Ma imbrac in repezeala, si pentru prima oara in ultimele 12 luni imi trag colantii cei lungi pe mine. Azi avem vreo -4 si precis pe inaltimile din Pfalz e mai frig. Mic dejun clasic in benzinarie, viteza moderata si ajung la fix. La 9 ne adunam 5 oameni zgribuliti si pornim prin zapada moale.

Traseu a fost super-tare. Michael ne-a pregatit 27km de poteci fine si un varf pe care nu am mai fost. Pe Königsberg se urca pe poteci abrupte in serpentine iar coborarea de pe varf e printr-o fortificatie celtica si ceva morminte tumulare. Foarte fain! Sigur o sa includ bucata asta de traseu in alergarile mele viitoare.
O geana de lumina de pe Taubenkopf.
Si da! am avut o zi memorabila. Atat de memorabila ca imi venea la finalul alergarii sa caut tricoul de finisher. Se mai intampla o data la cateva luni. Adica am urcat toate pantele in forta fara sa fac aproape nici o pauza iar la final am mai avut chef de un varf dar nu am mai gasit sustinere. Poate ca a fost mai bine asa. In orice caz m-am simtit fenomenal, cu tot cu gheta, zapada, noroi, etc.

Track: http://www.strava.com/activities/471514246
Poze: https://goo.gl/hbwBmx

****
Intre timp a mai nins o tura. De dimineata coborau incet fulgi uriasi ca niste parasute. Pentru ca nu se stie daca mai pupam zapada anul asta am zis sa mai dau o tura pe muntele din spatele casei. Dupa ce m-am tot uitat pe geam si am incercat sa imi imaginez cat e de frig afara, mi-am luat inima in papucii de alergare si am tasnit in padure.
Am prins o bucata de zi insorita fara vant. Spre surpiza mea sus pe coama muntelui era muuuult mai multa zapada decat ma asteptam eu sau cat a fost deunazi in Pfalz. Faina chestie. Pe unele portiuni din traseu am batut urme, inca nu se avantase nimeni pe coclauri.

Am fugit 10km de revenire dupa tura de ieri cu vreo 450m+ si a fost fain. Alergatul prin zapada are farmecul lui aparte. Nu m-as da prin namaeti in fiecare zi dar asa de pofta de cateva ori pe an e de mare efect. Dupa prognoze se pare ca nu mai ninge prea curand. Anul asta inca un weekend de "trail blanc" nu ar strica....

Track: http://www.strava.com/activities/472210379
Poze: https://goo.gl/AWvPRz

Salutare si mult spor(t)!