17 ianuarie 2016

Revierguide Pfalz

Pe 09.-10. ianuarie a avut loc o alta actiune sustinuta de revista Trail. E vorba de "revierguide". Oamenii astia organizeza un fel de actiune de popularizare a trailrunning-ului in diverse regiuni ale Germaniei. Actiunea se desfasoara de vreo 5 ori pe an si are loc de fiecare data in alt masiv montan. De data asta a venit randul Muntilor Pfälzervald.
S-a dat drumul la "event" pe facebook si s-au inscris in vreo 2 saptamani 175 de oameni. Au fost doua zile de alergare, in nordul masivului si in sud. Eu am participat doar la actiunea din sud, teritoriu al echipei Landau Running Company. Initial am vrut sa merg si in nord dar distanta mare fi faptul ca acolo nu preea stiam pe nimeni m-au tinut deoparte si am alergat acasa, in Odenwald.

Duminica a sosit ziua cea mare. Echipa a pus la dispozitie 3 variante de alergare: 10, 20 si 30km. Pentru fiecare varianta au fost selectati vreo 4 ghizi care stiu bine potecile. De asememeni s-a organizat ceva muzica, mancare si toate cele trebunicioase unei petreceri reusite.
Dimineata la start, ne-am cam minunat cat popor a ajuns pe aici. Am numarat vreo 225 de alergatori pentru cele trei variante de traseu. Pentru ca este un eveniment de popularizare au fost pasionati de toate felurile si calibrele. De la profesionisti pana la incepatori pentru care a fost prima alergare in padure. Eu am alergat tura mijlocie de 20km sa dau si eu o mana de ajutor daca grupul se imprastie pe traseu. Pe la km10 am intalnit doi baieti si o fata veniti tocmai din Heilbron care se pierdusera de grupul fruntas si prea mai stiau in ce parte sa porneasca.

Unul din baietii din echipa noastra si tras o entorsa pe traseu. In rest a ajuns toata lumea teafara si am reusit sa ii aducem pe toti la punctul de sosire fara sa se rataceasca nimeni. Mare chestie cand se pun pe fugit peste 200 de oameni fara marcaje.
Tura faina, cu 1000m diferenta de nivel, vreme bunicica fara ceata sau ploaie. Dupa vreo doua ore jumatate am ajuns la final. Bere, vin fiert, prajituri si povestiri despre alergare. Un eveniment foarte reusit la care ma bucur ca am fost prezent.