7 decembrie 2015

4. Diaspora Ultra Challenge

Cateodata nu percepem deloc cum trece timpul. Nesimtire. E ca o autostrada care e acolo fixata in peisaj iar masinile trec cu repeziciune. As zice ca masinile suntem noi iar autostrada e o parte din timpul alocat. In cazul in care esti alergator, autostrada devine o poteca iar masinile... suntem noi astia care fugim pe dealuri.

Au trecut 4 ani. Imi suna un pic incredibil, cateodata imi pare ca a fost ieri chiar daca amintiri detaliate nu mai am. Noroc ca tin contabilitatea evenimentelor pe blog si mai pot sa recapitulez. In 2012 am inceput sa ne intalnim la Rodalben sa alergam in jurul satului pe o poteca de drumetie. La incepu timid, am alergat traseul in doua zile iar din 2013 am ridicat stacheta si il alergam dintr-un foc.
Anul asta sau strans la start Marina, Anastasia, Dana, Monica, Stefan, Elias, Pascal, Mihai, Sebi si subsemnatul. Dintre starteri Anastasia si Dana au drumetit iar Marina a alergat jumate de cursa. In rest 6 entuziasti au finalizat alergarea fara probleme.

Traseul il cunoastem bine, e o curba de nivel in jurul satului. Plecarea si sosirea se face din fata unei cabanei turistice. Noi alergam traseul in sensul acelor de ceasornic. Stefan m-a intrebat de ce, ei bine, nu stiu exact. Probabil din inertie, asa am alergat prima oara si am ramas in aceiasi formula. In total sunt vreo 44km si vreo 1000m+.
Alergarea a evoluat fara peripetii. Chiar fata de anii trecuti, nu am mai avut parte de exploatari forestiere. A mers totul foarte bine. Poteca a fost aproape uscata iar vremea a tinut cu nou. Am scapat de ploaie si chiar pe final am avut parte de o ora de soare.

Finalul alergarii a fost la cabana. Am infulecat cu nesat mancare si bere. Au urmat povesti, targul de Craciun din sat iar a doua zi niste baie in Dahn. Cam asta a fost pe scurt povestea Diasporei de anul asta, speram sa ne vedem sanatosi la editia din 2016 care va marca cincinalul alergarii din Rodalben.

Cu aceasta ocazie asta am testat un rucsac de la Salomon. Pana acum fugeam cu cel de 12. Acum l-am luat pe ala mic de 5 litri, cu doua sticle in fata. Super tare, e exact cum ma asteptam, sta lipit de corp, nu se misca nimic nicaieri iar spatiul e mai mult decat suficient. Aveam niste indoieli cu privire la sticlele alea. Credeam ca o sa faca galagie sau o sa se miste oarecum. Nici pe departe. Totul perfect, probabil ca o sa avem o relatie stabila.
Cateva chestii:
  • cifre: cam 43km / 1000m+ am alergat anul asta pe 28.11.Cifrele sunt contradictorii, in functie de scula folosita, insa cam asa ar trebui sa ne apropiem de realitate. In orice caz e ceva mai mult de un maraton.
  • track-ul turei: il gasiti aici.
  • pe picasa am pus toate pozele.
  • povestea din 2012: cum a inceput totul, poze si un film.
  • relatarea editiei din 2013, postul de anul trecut. 
  • evenimentul din 2014, a 4-a editie.
Daca vreti sa alergati cu noi in 2016 ne gasiti pe Diaspora Ultra Challenge. Stati tunati si antrenati.

Salutare si mult spor(t)!