25 octombrie 2015

Voluntar

Pana acum nu am fost niciodata voluntari la vreun concurs de alergare. Pentru ca am intrat in trupa asta de alergatori din Pfalz, din vorba in vorba, s-a introdus subiectul voluntariatului. 

Acum o saptamana a avut loc a doua editie a Pfälzer Weinsteig 100 Meilen Ultratrail. Asta e un ultra de 100 de mile organizat de doi oameni inimosi care traverseaza tot masivul incepand din sud de la granita cu Franta si suie pana in nord pe langa Bad Dürkheim.
Pregatiri la km60
Inscrierea se face prin sistem "invitatie". Adica ii scri un mail la nene si astepti sa vezi daca esti invitat sa nu. La concurs pot participa 50 de oameni caci altfel nu ar primi aprobare de la autoritati. 

Asta e o mare problema prin Germania, eu nu reusesc sa pricep de ce 100 de alergatori deranjeaza mai mult natura decat cele cateva mii de pensionari-paltonari care isi fac veacul pe aici in fiece weekend. Dar ma rog, nu trebuie sa pricepem chiar toate cretinismele care ne inconjoara. 

Cu vreo doua zile inainte am fost cu Scuba la cumparaturi si am umplut un portbagaj cu de-ale gurii. Am reusit sa golim magazinul de banane. Cu o seara inainte ne-am pus pe facut sanwisuri: am reusit sa facem vreo 6o de bucati, care aratau ca un zgarie-nori. Pe langa asta am avut la noi: multe chechuri, alune, banane, apa si cola.
Singurii alergatori care au incercat un pahar de vin
Sambata la orele 12 ne aflam la postul nostru de langa cabana Landauerhütte, km 60 al cursei. Aici sus am carat cu carca toate proviziile plus niste mese si scaune pliabile. Totul a mers ca uns, in total am fost vreo 7 persoane, toti alergatori din regiune.

Incepand de pe la orele 13 au inceput sa curga alergatorii. Primii foarte vioi si rapizi iar pe parcurs de indata ce primele pozitii s-au scurs au venit sicei mai inceti. Sanwisurille noastre au devenit legenda. Toti s-au minunat de ele dar si de restul mancarii. Toata lumea a adus una-alta asa ca aratam chiar ca un punct de alimentare model.

Seara tarziu pe la 18:30 a venit vremea cut-off-ului. Ne-am strans catrafusele si am coborat muntele catre masini. Pentru ca aveam inca foarta multa mancare, apa si cola ne-am hotarat sa mergem 30km mai la nord si sa continuam actiunea. Zis si facut, ne-am mutat si am continuat pana la miezul noptii. treptat s-a facut teribil de frig dar am rezistat acolo cu stoicism.
Tarziu in noapte
La ora 12 noaptea ne-am stans lucrurile si am plecat catre casa. Se facusera vreo 3 grade iar alergatorii mai aveau de infruntat inca 60km. La posturile urmatoare alti voluntari au intrat in "schimbul 3".

A fost foarte tare sa vezi un asemenea concurs relaxat, de pe partea celalata a trailului. Atmosfera a fost calda si prieteneasca si ne-a placut foarte mult. Atata de mult incat azi la orele 08:00 le-am trimis la organizatori un mail prin care i-am rugat sa imi rezerve un loc pentru la anul, daca este posibil...

Salutare si mult spor(t)!