11 septembrie 2015

Poteci noi

Inceputul de septembrie m-a prins cu pofta de alergat. In plus, m-am cam saturat sa alerg singur prin codrii patriei si am cautat in era feisbucului sa vad daca nu are careva chef de fuga. Cum marea majoritate a pasionatilor inca sunt prin concedii sau cei mai aprigi dintre ei iau parte la TAR sau UTMB nu am gasit foarte multa lume dornica.

In primul weekend s-a anuntat Michael cu familia si inca un fecior din Pfalz. Ne-am intalnit sambata dimineata langa cabana Hüttenbrunnen si am pornit in alergare pe un traseu stiut si intocmit de Michael. Foarte tare, cu ocazia asta am mai descoperit niste poteci mai necunoscute pe care de unul singur nu cred ca aveam sanse sa ajung. Omul a batut codrii astia in alergare si vreo 15 ani pe mtb. Cunoaste fiecare coltisor din Pfälzerwald si e o comoara de trasee.
Tura a fost foarte faina si oamenii la fel. Cel mai mult m-a impresionat fetita lui Michael, Christine care la numai 14 ani alearga cot la cot cu toti ultramartonistii din Pfalz. In Germania nu poate participa la concursuri oficiale, am aflat si eu ca pana si semimaratoanele sunt interzise pana la o anumita varsta iar ultra nici nu se pune problema pana la 18 ani. Dar cum trailrunning-ul nu inseamna numai concursuri totul e minunat.

***

In al doilea wekeend povestea s-a repetat. Ne-am intalnit la cabana Haus an der Fichten 5 oameni si am pornit sa cutreieram padurea in jurul varfului Kalmit. Si de data asta am aflat de o gramada de poteci despre care nici nu banuiam ca existau.

Am avut o zi memorabila si am alergat ca un nebun. Nu se intampla des sa am asa o zi, dar de data asta a fost cam exagerat. Pe toate urcarile am inaintat ca nebunul si am urcat in forta lasandu-i pe ceilalti mult in spate. Explicatia amuzanta a fost ca de dimineata am mancat ceva placinta cu spanac... hehehe! imi cumparase Scuba o portie de la o brutarie de pe drum.
Am fugit cam 24 de km dintre care 99% poteca si am acumulat aproape 1300m diferenta de nivel. Suna foarte bine si pentru zona asta e chiar un traseu remarcabil. Traseul l-am memorat si arhivat. Urmeaza in weekendurile viitoare sa incerc sa il optimizez pentru 30-35km cu vreo 1500m+ si alergarile lungi de sambata vor fi asteptate cu multa nerabdare.

Track traseu super de 24km: https://www.strava.com/activities/385268799
Mai multe poze: https://goo.gl/VvHY22

In rest, maine e din nou zi libera si suntem prezenti la sport!