16 iulie 2015

Schimbari, un nou start

Cand eram copii vacanta de vara parea o eternitate iar cu trecerea vremii timpul se scurge pe langa noi cu o viteza ametitoare. Cand ma apuc de scris postul asta imi vine in minte un dialog auzit de multe ori in care interlocutorii se minuneaza ca deja a trecut jumatate de an si nu au facut nimic. Un fel de panica isi face loc in discutie, sentimentul e cu atat de acentuat cu cat personajele sunt mai inaintate in varsta.Dupa multa vreme de asteptare, cautari, discutii pe la banci, birocratie, etc. s-a produs marea schimbare: ne-am mutat. Chiar daca am schimbat locatia cu numai 15km pentru noi e ca un fel de nou inceput. Acum avem mai mult loc, o camera in plus si o terasa spatioasa unde ne petrecem mult timp liber.
Suntem situati chiar pe malul Neckar-ului inconjurati din toate patile de Muntii Odenwald. Avem poteci si forestiere nenumarate, rau, strand, inca nu ne lipseste nimic fata de vechea locatie. Ne place deja mult aici si incet incepem sa exploram imprejurimile.

Mutarea a fost destul de grea. Am ales poate ziua cea mai fierbinte a anului si ne-am pricopsit cu 36 de grade. Apai la 36 de grade a fost destul de complicat de carat canapele, rafturi si alte minuni dar am reusit si pana la 10 seara aveam toate lucrurile in noua baza. Multe multumiri ajutoarelor!

Dupa mutare a urmat reamenajarea si scoaterea lucrurilor din cutii. Partea asta inca nu e 100% rezolvata dar nu avem nici o graba, incet se vor rezolva toate. Intre mutare, reamenajari, cutii de cartoane si joburi am reusit sa iesim putin pe potecile din apropiere si am facut trei alergari de cunoastere a locurilor.
Prima iesire la alergat am facut-o imediat dupa marea mutare. Am gasit un pic de timp si am tras o fuga prin padurea din spatele casei Cale de vreo 15km. Prin imediata apropiere trece traseul marcat numit Neckarstieg care continua pe versantii raului cale de peste 100km. Am fugit si eu o bucata din traseul asta pana in localitatea Dilsberg care imi seamana un pic cu frumoasa Sighisoara.

Traseul e foarte bine marcat, un traseu de drumetie tematic realizat recent. Urmeaza multe poteci, are nenumarate suisuri si coborasuri parca a fost facut pentru alergare. Se pare ca asta va fi un traseu "clasic" de dupa munca.

A doua iesire la alergat am facut-o la cateva zile balaurind cale de vreo 10km. Cu ajutorul hartii de la OSM instralata pe telefon am reusit sa vizitez o ruina de villa rustica aflata in apropiere si sa descopar cateva poteci frumoase.
Ultima alergare a fost sambata trecuta cand tot pe acelasi traseu "Neckarstieg" am tras o tura pana la Heidelberg in orasul vechi si m-am intors pe acelasi traseu inapoi. Scuba a fost si ea harnica si a explorat padurea "din spate". Eu am strans aproape 30km si peste 1100m+. A fost din nou o zi fierbinte si am fost cam terminat cand am ajuns acasa.
Traseul asta va fi probabil drumul meu de intoarcere de la munca pentru doua zile din saptamana. Asta ar fi planul facut pe genunchi acasa. Pentru ca ma joc cu gandul de a incerca sa parcurg 100 mile in urmatorii 2-3 anisori vreau sa incropesc niste alergari care sa fie usor de facut imediat dupa job. Planul e sa vin acasa alergand si astfel sa imi optimizez cat mai mult timpul liber. Sa vedem daca iasa experimentul...
Pana una-alta urmeaza cateva zile de concediu in Pirinei unde o sa ne dam cu bicicletele pe saturate. Alergarea intra intr-o scurta perioada de repaus.
Mai multe poze din noile imprejurimi: aici.
Salutare si mult spor(t)!