15 iunie 2015

A doua oara pe cursiera

Dupa intamplarea de anul trecut, numita evident prima oara pe cursiera, a sosit vremea unui alt eveniment similar. Pe scurt, m-am suit a doua oara pe o astfel de bicicleta si m-am dat impreuna cu Mihai si Sebi vreme de vreo 5 ceasuri prin Pfälzerwald.
Inca de la inceput ii multumesc frumos Danei care mi-a imprumutat a doua oara calul ei si a avut incredere ca nu il daram. Riscul de cadere era la cote maxime. Zis si planuit, ne-am adunat in localitatea Hatzenbühl in sudul Pfalzului la un eveniment de ciclism organizat de clubul din sat: RV Rosalia 1908 Hatzenbühl e.V.


De ramarcat anul infintarii clubului care nu e de ici-de-colo. Oamenii astia organizeaza mai multe evenimente. Cel la care am luat noi parte e o tura de vreo 125km, varianta "turistica", in care se strang ciclisti si parcurg distanta respectiva pe baza unui track gps sau harta. Clubul ne-a dat pentru 5€, taxa de participare, niste numere si a organizat 3 puncte de alimentare pe traseu. La puncte am gasit apa, ice tea, banane si in ultimul punct niste felii delicoase de lubenita.
Fetele ne-au parasit pentru o drumetie, aveam sa ne vedem la sarbatorirea cursei la final. Pe la 11:30 dupa niste reglaje de sa si probe cu SPD-urile am plecat in traseu. Obisnuit tot timpul pe MTB, mie imi pare ca mergem super-repede. Pentru oamenii obisnuiti cu dracoveniile astea probabil ca nu suntem prea rapizi.

Primii 20k, prin campia Rinului, i-am parcurs repede si am intrat in zona montana, acoperita de padure si mai ferita de caldura. Cu vremea am avut noroc se anunta ploaie dar in afara de un dus scurt de 10min am avut vreme ideala. Nu a fost nici prea racoare dar nici teribil de cald. M-am simtit excelent.

Curul m-a durut inca de la inceput dupa vreo 10km dar a evoluat foarte bine, pe la mijlocul turei nu m-a mai deranjat nimic. M-am tinut greu de baieti dar spre uimirea mea m-am descurcat rezonabil. Ma asteptam sa fiu mai terminat catre final.
Una peste alta, ca sa citez din clasici, mi-a placut tura. Nu m-as ocupa cu asa ceva in fiecare weekend dar de cateva ori pe an e chiar placut sa parcurgi asemenea distante intr-un timp relativ scurt. Inca mai am niste emotii prin localitati cand e trafic mare, semafoare, intersectii, etc dar si in afara localitatilor cand traficul devine aglomerat.

Din fericire cea mai mare parte a traseului facut de noi a fost acceptabil, multe drumeaguri cu trafic foarte redus si o calitate a drumurilor foarte buna. Era sa cad doar de doua ori, cu niste emotii am scapat teafar.

Ultimii 20km am iesit din padure si am intrat din nou in Campia Rinului. Caldura a facut sa ma tarasc si mai incet, mi-a cazut o data lantul dar incetut am ajuns la finish pe la orele 17. La finalul excursiei ceasul meu a aratat 126 km si o diferenta  de nivel de aproape 1000m+. Pentru mine... super.

Track-ul meu: https://www.strava.com/activities/324601897
Toate pozele: https://goo.gl/iz9Z29
Site-ul oficial al clubului: http://www.rv-hatzenbuehl.de/

Numai bine! Salutare si mult spor(t)!