25 mai 2015

Lichtenstein SkyRace

De mai multe am amintit ca in Germania exista o revista de trail running care organizeaza tot felul de evenimente reusite. Una din actiunile de anul asta a fost o tabara de alergare montana de mai multe zile la care s-a adaugat pe final un semimaraton.
La start: Mihai, eu, Scuba, Sebi (fotograf Dana)
Chiar daca am fost la 6 zile de alergarea din Spania am facut cumva si am fost prezenti la evenimentul organizat in micuta localitate Lichtenstein din apropierea orasului Tübingen. Noi nu am luat parte la intreaga poveste cu tabara ci am venit doar pentru semimaraton. Cu o zi in prealabil de start am facut jonctiunea cu Dana, Mihai si Sebi si ne-am dus tot poporul la Lichtenstein.Start civilizat pe la 11. Avem timp sa ajungem, sa parcam, echipam, etc. Ne preluam rapid numerele de concurs si ne uitam la lumea pestrita stransa la start. Eu habar nu am cum o sa fie exact concursul, nu am vazut un profil, stiu numai ca avem un semimaraton de fugit si ca o sa fie mult trail. Baietii astia cu organizarea stiu meserie si nu par deloc ca ar vrea sa ofere o orgie de drumuri forestiere.
In coloana pe poteca
La start vreo 200 de alergatori, pornim punctual in stil nemtesc. In primul kilometru ne rasfiram un pic dar ramanem destul de compacti. Intram printr-o poteca stramta si acoperita de vegetatie luxurianta din toate partile pe care inaintam in coloana. Dupa 3-4km am deja dureri in gambe si ma resimt un pic. Se pare ca recuperarea de 100% dupa ultra dureaza. Pot sa alerg fara probleme, chiar mult, dar nu in ritm de concurs. Incerc sa o las moale si ma tin cu greu de Mihai si Sebi care par foarte proaspeti. Scuba ramane in sparte si ne revedem doar la final.

Traseul e frumos, pe buza unei vai stancoase si abrupte, pe o poteca draguta. Zona e impadurita dar avem des privelisti peste vale si din cand in cand pajisti frumoase ies din padure. Foarte putin drum forestier, un traseu reusit. Candva pe la jumatatea concursului traversam pe versantul opus, trecem pe langa frumosul Castel Lichtenstein si urmeaza o poteca prelunga si numai buna de fugit.
Scuba la finish. In dreapta jos Dana, fotograful oficial al trupei de azi.
Aproape de finish Mihai se decide sa isi dea drumul la picioare si poneste mai in fata. Eu raman in spate si ma tin greu de Sebi. Finish. La ceva timp dupa noi apare si Scuba victorioasa. Stam la un suc, primim un tricou de finisher si incheim o zi frumoasa la povesti.

Pe Facebook se anunta deja ca va avea loc si o a doua editie in 2016, noi incheiem concediul si ne pregatim de urmatoarele evenimente. Pana anul viitoar mai e cale lunga si avem o caruta de planuri.

Poze: https://goo.gl/HWWLRA
Track: http://goo.gl/KCL76I
Salutare si mult spor(t)!