31 ianuarie 2015

Alergari in ianuarie si planuri pentru 2015

Dupa concediul din Madeira am revenit la baza. Daca primele zile din ianuarie se anuntau friguroase si pline de zapada catre finalul lunii a revenit iarna cea blanda si pe alocuri ploioasa cu care ne-am obisnuit in ultimii ani. Candva prin decembrie citisem "intr-un articol de specialitate" ca se anunta o iarna grea cu foarte multa zapada. Pana acum e liniste si pace, precipitatii modice. Cel putin la Heidelberg.

Pentru ca in decembrie am alergat o gramada de kilometri, mai ales cu ocazia micului experiment #run2weeks, am lasat-o mai moale cu fuga. Poate ca pica bine cateva zile alergari usurele si mai scurte. Bicicleta e pusa si ea la odihna, nu am nici un chef de curatat namoalele de prin padure. Anul as zice ca l-am inceput binisor, chiar am reusit sa ies saptamanal pe potecile patriei. Scuba alerga si ea cu spor, are in plan un semimaratonas in primavara.
Dupa Anul Nou am iesit cu Mihai la o alergare prin zapada. Am facut o tura scurta pe potecile din Odenwald. Trebuie sa recunosc, zapada are farmecul ei. Chiar daca ne-am udat un pic la galosi, a fost o senzatie super si mai mult decat atat, mi-am curatat papucii de trail de ai fi zis ca sunt scosi din cutie. Ar fi chiar fain sa mai vina cateva zile de nea proaspata.


Intr-un alt weekend am alergat cu Scuba si Marina pe aceleasi poteci. De data asta nu a mai fost zapada doar multa veselie si ceva ploaie. In restul iesirilor am alergat singur si am facut doua alergari mai lungi, de sambata. Mult noroi, frunze moarte, nuante de gri si de vreo cateva zile din nou zapada. Dupa experianta din Madeira ma simt ca intr-un film regizat de urmasii lui Bacovia. Si mai e o gramada pana la primavara...
Si pentru ca e vremea statului la teava calda a caloriferului si a urzitzului de planuri, ne-am facut si noi cateva idei despre cum am vrea sa arate anul care tocmai a inceput. O sa fie probabil multa alergare, cu cateva curse de trail si multa bicicleta in cazul in care iese planul de traversare a Pirineilor pe MTB. Altfel, in zilele nelucratoare de peste an, ne vedem pe cararile din Odenwald, Pfälzerwald si Vosgi.

Pentru 2015 eu mi-am propus sa alerg la urmatoarele curse:
Sper sa ma tine balamalele, genunchi, alte parti componenete si sa vina un an de pomina.

Salutare si mult spor(t)!