6 decembrie 2014

3. Diaspora Ultra Challenge

Ca o clipa s-a scurs aproape intreg anul. Deodata ne-am pomenit ca a sosit ziua intalnirii de la Rodalben. De trei ani stragem randurile diaporei alergarete si ne adunam in Pfälzerwald pentru o alergare intre prieteni. Planul a fost simplu: alergam traseul "Felsenwanderweg" cale de vreo 43km si 1200m+.
E un traseu de drumetie, marcat. Face o bucla in jurul localitatii urmarind o frumoasa curba de nivel pe o lungime de aproape 45km. Marcajul e in totalitate exemplar fara probleme de orientare. Marcajul e un "F" pe fond alb, la fiecare incrucisare de poteci exista indicatoare. Mai multe informatii despre traseu gasiti aici: http://www.felsenwanderweg.de/


La strigarea de anul asta pentru cei 43km au raspuns pozitiv: Mihai, Sebi, Stefan si Andreas. Fetele au alergat si ele. Dana, Marina si Scuba au alergat cam o jumatate de traseu, o buna bucata de 20km.

Jonctiunea s-a facut in fata cabanei de la marginea localitatii. Cabana e pusa chiar in buza traseului cea ce o face un punct de plecare ideal. La ora 9 ne-am strans tot poporul in parcare, ne-am echipat si am tasnit pe poteca. Fetele au alergat in sens invers si nu ne-am vazut decat la final.
 Pentru ca mai fusesem si in anii trecuti, traseul il cunoastem foarte bine. Pentru Stefan, venit tocmai de la Berlin si pentru Andreas a fost o noutate. Am pornit veseli la drum facand o gramada de glume, poze si filme.

Prima jumatate a traseului a trecut repede. Nu ne-am oprit decat de vreo doua ori sa mancam in graba un baton. Vreo doua minute am poposit la intrarea unei pesteri, undeva la km 23. Pana aici am alergat cam trei ore.

Fata de anul trecut cand ne-am luptat pe distante mari cu trunchiuri de copaci taiati, anul asta am scapat ieftin. Nu au fost taieri decat pe o distanta foarte scurta de vreo 100m unde ne-am impiedicat un pic de niste crengi de brad. In rest a mers totul in ritm sustinut.
Pe la km 33 am traversat soseaua si am intrat in ultima bucata a traseului. De aici a intervenit oboseala si ne-am impartit in doua grupe. In fata s-au detasat Stefan si Andreas care erau mai proaspeti.

Dupa 6 ore si un minut am intrat in cabana. A urmat masa traditionala cu oua, cartofi si "Fleischkässe" acompaniata cu niste bere. Petrecerea a continuat la targul de Craciun din sat si ulterior in camera de hotel.

A fost o alergare foarte reusita, am avut noroc si cu vremea iar compania a fost de vis. Multam la toata lumea si sper sa ne vedem si la anul sanatosi la start.

Cateva chestii:
  • cifre: 43km / 1200m+ am alergat anul asta pe 29.11.2014
  • track-ul turei: il gasiti aici.
  • pe picasa am pus toate pozele de anul asta.
  • povestea din 2012: cum a inceput totul, poze si un film.
  • relatarea editiei din 2013, postul de anul trecut.
  • umatorulul eveniment: plecam in Madeira!!!
Salutare si mult spor(t)!