16 octombrie 2014

Strahlenburgtrail

Pe omul cu organizarea l-am cunoscut pe poteci. Adica alergam cam acelasi traseu doar ca el alearga de vreo 3 ori mai repede si ne mai intersectam din cand in cand. Christian Alles  locuieste in satul vecin, e sportiv inrait fost la Team Salomon si ulterior Team Asics.

Concursul Strahlenburgtrail e organizat de el si s-a aflat anul asta la prima editie. O chestie faina cu niste forestiere dar si poteci frumoase la o aruncatura de bat de unde locuim. Ne-am tot socotit sa alergam si noi dar eu m-am hotarat pentru PfalzTrail impreuna cu Sebi si Mihai urmand ca Scuba sa ia singura startul a doua zi iar restul trupei sa o sustinem. Dana si-a uitat papucii de alergat acasa, asadar Scuba alearga singura cu o numeroasa echipa tehnica.
 La prima editie au fost doua probe la alegere. Una scurta de 7km mai mult pe forestiere si inca o proba de 14km destul de nervoasa cu niste urcari aprige. Inscrierea s-a facut in ziua concursului fara probleme chiar daca numarul de paticipanti a fost cu mult peste asteptarile organizatorilor.Se pare ca alergarea montana incepe sa ia amploare si in Germania. Sunt din ce in ce mai multe concursuri si la toate sunt sute bune de participanti chiar si in satucele cele mai obscure. Treaba foarte buna caci nu mai trebuie sa conducem sute de km sa ajungem si noi pe vreun concurs de trailrunning.
De dimineata ne-am pus toti in miscare si am pornit prin padure spre satul vecin. Dupa 2,5km eram la start, mai precis la o terasa in curtea castelului Strahlenburg asteptand startul la o cefeluta sau cola 0, dupa caz.

La 12:30 s-a dat startul, Scuba a pornit in alergare iar noi, restul trupei, ne-am axat pe poze si filmari cu noua camera gopro. Foarte tare jucaria, am facut un film pe cinste chiar daca nu am avut cine stie ce experienta cu filmarile. Ne mai trebuie cateva detalii si o sa iasa pe viitor treaba frumoasa. De data asta cam asta a iesit:
 Cei 7km s-au scurs repede. Scuba a sosit in verva, am mai facut niste poze, ne-am incalzit la soarele de pe terasa si am pornit spre casa. Pe drum am cules cativa pumni de castane comestibile pe care le-am zvarlit in cuptor si tare bune au fost!

A mai trecut un weekend si cu mare nerabdare il asteptam pe urmatorul. Se anunta soare si caldurica, probabil printre ultimelezile cu adevarat calde ale anului.


Salutare si mult spor(t)!