14 octombrie 2014

PfalzTrail

Initial mi-as fi dorit sa alerg un ultra la final de sezon. Am optat pentru tura de 32km napadit de o iesire din forma si o oarecare lene tomnatica.

PfalzTrail este un concurs care exista de 3 ani. E destul de aproape iar in 2012 la prima editie, am participat amandoi fiind primul concurs de trailrunning (sau pe acolo) la care am fost dupa o serie de concursuri de asfalt.
Intre timp toata chestia s-a dezvoltat remarcabil. De la un concurs de nisa intr-o localitate micuta a devenit un eveniment mare in alergarea montana din regiune. Exista mai multe probe: 8km, 16km, 32km, 84km dar si walking, diverse stafete  si concursuri pentru copii. Startul se da diferentiat. la 6 dimineata pleaca particicpantii de la ultra, pe la 11 cei de la 32km si tot asa.


Am pornit intracolo impreuna cu Scuba, Dana, Mihai, Sebi si Clemens. Inscrierea am facut-o pe loc si nu a durat cine stie ce. Totul a decurs simplu. Cipul de concurs e integrat in numar, doar taxa de participare (40€) parca e totusi un pic cam mult. 
Dupa inscriere nu a mai durat mult si eram deja la starturi. Eu si Clemens am alergat cursa de 32km iar Sebi si Mihai cea de 16km. Fetele au luat o pauza urmand ca Scuba sa participe a doua zi la un alt concurs de alergare.

La 11 s-a dat startul. Au pornit aproape 300 de oameni printre care Clemens si eu. Clemens alerga foarte repede si s-a facut instantaneu disparut. Eu am ramas la urma in lupta apriga cu pensionarii germani. 

Traseul e foarte fain, chiar neasteptat. Organizatorii s-au adaptat criticii din ultimii doi ani si au crescut procentajul de poteca. Concursul a devenit mult mai spectaculos cu mai putine drumuri forestiere si aproape fara asfalt cu exceptia catorva sute de metrii la start si finish.

Eu am alergat bine chiar foarte repede dupa stilul meu. Am avut un pace mediu de 6:20 pe cei 32km. Nefiind multa diferenta de nivel, numai vreo 700m, e un concurs extrem de rapid cu totul altfel decat antrenamentele mele pentru ultra. 
Ca sa fac un antrenament bun am luat la mine rucsacul complet echipat. Am avut frontala, geaca de ploiae, mancare, apa, etc. la fel ca la orice antrenament serios. Fata de un antrenament am alergat insa foarte repede si destul de constant.

Plecand mai din spate am avut si posibilitatea sa depasesc foarte multi concurenti. Practic pana la final nu m-a depasit decat o singura persoana. Am observat ca am devenit destul de bunicel pe urcari sau cel putin in plutonul in care m-am aflat eu. pe toate coborarile depaseam cate 10 concurenti deodata. Chestia asta se intampla cam in premiera, anul trecut eram inca un melc pe urcari.

Finalul concursului l-am bifat dupa 2 ore si vreo 25min. Am fost destul de fresh la final cu exceptia unor mici bataturi dar numic serios. Am participat si la premiera unde am fost impresionati de un pusti nascut in 2000 (!) care a castigat proba de 8km. Incredibil. 
Felicitari la toata lumea, dar mai ales lui Clemens care a ocupat un incredibil loc 12 la proba de 32km. A fost zi super pe care am incheiat-o in Heidelberg. Planul pe a a doua zi a fost sa mergem toti si sa o sustinem pe Scuba la Strahlenburgtrail

Info:
- Site oficial: http://www.pfalztrail.de

Povestea continua!