28 septembrie 2014

Ultimele zile de vara

Dimineata de sambata a debutat cu un soare orbitor fara nori si un castron de müsli cu fructe. Sunt ultimele zile mai calduroase de anul asta. Pentru ca iarna bate la usa trebuie facut orice pentru a gasi motivatia necesara de ridica posteriorul din canapele.

Candva in primavara am alergat o bucata faina de poteca iar Scuba m-a urmarit indeaproape cu montainbikeul. Traseul pornea de la Bad Dürkheim cale de vreo 30 de km pana la Neustadt. Azi am planuit actiunea in sens invers. Adica Scuba ma lasa in Neustat cu masina urmand sa ne intalnim peste ore bune in Bad Dürkheim la strandul cu apa termala de acolo.
Pe la 11 aterizam in Neustat si poneam catre varful Weinbiet printre vii si prin padurea de pini. Vremea e geniala, e cald ca in toiul verii fara pic de nor sau vant. Catre orele pranzului aveam sa sufar putin din pricina caldurii. O zi in plus de vara face insa toti banii.


Au urmat urcari si coborari succesive pe poteci frumoase. Undeva pe la km 20 m-am pierdut. Nu am mai gasit marcajul urmat de mine dar am desoperit o poteca de vreo 7-8 km de cea mai buna calitate. Traseul se cheama "Drumul magarului" si m-a dus langa localitatea Deidesheim unde m-am intersectat din nou cu traseul urmat de mine. 
La Deidesheim m-a cam doborat caldura. Poteca coboara aici pana in sat si trece prin marea de vita de vie. Caldura infernala si o activitate de nedescris. Zeci de tractoare si lume ca la balamuc. Tocmai se culegea via. 

A urmat un nou urcus si am det de Castelul Wachtenburg cu o terasa unde am baut la foc automat doua sticle de cola light. Cu doza de cofeina alergarea a parut mai usoara si am continuat mai vioi. Din nou cateva suisuri si am dat in sfarsit de Bad Dürkheim. La final au fost 32km si 1300m+.
Finalul a fost la baile termale (Salinarium Bad Dürkheim). Trei ore m-am murat intr-o apa fierbinte si sarata care m-a pus din nou pe picioare. A fost o idee foarte tare. Cred ca va deveni modalitatea principala de petrecere a sambatelor pe perioada iernii. Cobinatia de trailrunning si final cu baie termala pare cea mai tare solutie pentru frigurile ce vor urma si un plus mare pe partea de motivatie.Salutare si mult spor(t)!