23 septembrie 2014

Prima oara pe cursiera

Dupa niste alergare, mtb, iara alergare, bere si alte nebunii am aterizat cu Scuba la Gärtingen in vizita la Dana si Mihai. Treaba marge mai departe si planul este sa facem o tura de cursiere. M-a pus dracul sa ma iau dupa Mihai si Sebi si am zis ca incerc si eu o iesire.

Sebi am venit din Bavaria special pentru actiunea asta. Mihai era acasa iar eu am imprumutat cursiera Danei care m-i sa potrivit ca marime ca o manusa. Cred. Dis de dimineata ne-am echipat si sub amenintarea ploii am pornit in marea aventura. Nu am luat nici o piatra in gura, insa ma asteptam sa fie o zi grea cu cazaturi memorabile, julituri si injuraturi pe masura. In principu nu ma asteptam la nimic bun de la ziua asta.
La inceput mi-a explicat Mihai cum sta treaba, cum se franeaza, schimba vitezele si alte aspecte necunoscute pentru mine. Cu morcovul infipt bine si cu picioarele prinse in spd-uri am pornit sa pedalez pe chestia asta instabila. Mi-a luat vreo 15-20km pana m-am obisnuit cu franele si schimbatoarele si am prins un pic de curaj.


Ca prima impresie pare destul de usor iar efortul pare mult mai mic. Pozitia corpului e insa nebuneasca. Dupa vreo 40km au inceput sa ma doara toate: coate, umeri, spate si mai ales gatul. Treaba cu pozitia pare o chestie ce necesita destul de mult exercitiu.
 M-am tinut cu greu de baieti dar nu m-am facut de ras si chiar am mers mult mai bine decat ma asteptam eu. ba chiar am reusit sa nu cad nici o data. Undeva dupa vreo 60 de km am facut o pauza mai lunga la o carciuma unde ne-am mai tras sufletul. Aici o chestie faina: tanti carciumarita ne-a imprumutat lanturi de bicicleta cat am stat acolo.

Dupa pauza a inceput sa ploua. Si ca sa fie un botez pe cinste a continuat sa ploua pana la finalul turei. Mersul pe ploaie s-a dovedit destul de friguros, am luat gecile pe noi iar eu ca sa ma incalzesc am inceput sa trag tare pe catarari ca un bezmetic cu urlete si urcari "pe foaia mare". A fost o distractie pe cinste!
Murati ca niste castraveti, am ajuns dupa 100km din nou la Gärtingen. Dus fierbine, beri si potoale, ne-am revenit repede. A fost o tura faina, mi-a placut si cursiera. Candva o sa imi iau si eu una sa urc niste pasuri, urland in ploaie prin Alpi.