28 iulie 2014

Iulie telegrafic

In iulie s-au intamplat o gramada de lucruri cu o viteza ametitoare incat de abia realizez ca peste 4 zile de munca suntem deja in august. Pentru ca nu am facut cine stie ce chestii sportive sau iesiri pe la munte, mai mult turism, o sa fac un rezumat pe scurt al lunii. 

Iulie a inceput cu plecarea la Timisoara. Da la Timisoara unde nu mai fusesem de vreo patru ani. Revenirea in orasul natal a fost placuta, familie, prieteni, terase, cluburi. Timpul zboara in concediu! Am reusit sa ies de vreo doua ori la alergat prin oras. Chiar mi-a placut si a fost o premiera frumoasa. pe vremea cand inca locuiam in Timisoara nu alergam.
De la Timisoara am plecat la Sighisoara. Fain pe acolo, ne-a placut la amandoi. Pe langa arhitectura, istoria locurilor, chestii care le mai stiam, a fost tare fain sa vedem ca lucrurile se misca intr-o directie buna. Chiar daca au viteza melcului turbat si pe parcursul vietii mele nu se vor intampla schimbari monumentale, macar se misca pozitiv. Cea ce e foarte bine. Mancare buna, turisti foarte multi, pensiuni faine si am reusit sa alerg si pe aici o tura.
Sighisoara am combinat-o cu vizitarea mai multor cetati sasesti medievale. Ne-a placut peste tot unde am fost iesind un pic din tiparele turistice vestice.

A urmat Brasovul. Cu chefuiala grea, o nunta, combinate cu vizitarea centrului, o tura pe la Bran. Locuri si oameni faini si pe acolo, ne-a placut tare mult chiar daca eram deja terminati de mancaruri si bautura. La Scuba i-a placut mult si pe la Bran de unde a achizitionat si o ie. Planul secret era sa facem si o alergare montana prin Bucegi, dar nu a fost sa fie, data viitoare o facem cu siguranta. De data asta nu a iesit decat o alergare scurta si mahmura de vreo 5km.

De la Bran am mai facut un popas si la Sibiu. Dragut si pe aici! Apoi ne-am reintors la Timisoara numai bine sa prindem finala campionatului mondial de fotbal. Dupa ce am bifat finala, ne-am pus din nou pe autostrada pana la Heidelberg.
Finalul concediului m-a procopsit cu inca o nunta in Heidelberg de unde am achizitionat o raceala cum scrie la carte,cu febra si stat trei zile in pat. Acuma, eu nu am mai racit de vreo 5 ani, chiar ma intrebam cand se va intampla actiunea. Intre timp totul a revenit la normal, am reluat alergarile ba chiar am reusit sa fac si o tura de mtb in weekendul trecut.

Planurile pentru weekendul viitor sunt deja scoase la lumina. Urmeaza 8 zile (!) libere in care sper sa fac o gramada de alergari si ture mai lungi de bicicleta. Sa vedem ce-o sa iasa.

Salutare si o vara frumoasa!