4 iunie 2014

X-Trail-Run in Breitnau

Se face pana la urma weekend. Sambata devreme plec de acasa spre Schwarzwald la un concurs de alergare montana. Plec singur si asta era sa se remarce in evenimentele imediat urmatoare. In boxe urla muzica, beau cola si privesc lumea de pe o autostrada scaldata in soare.

Pe cand mai am vreo 10km pana in Breitnau cu coada ochiului remarc lipsa papucilor de alergare de pe bancheta din spate... Cat de prost poti sa fi sa pleci la alergat fara incaltari. Foarte prost. Din fericire imi aduc aminte ca pe la toate concursurile este si un stand de echipament. Da oare au numarul meu? Da oare ce modele, firme, eteceuri au? Legenda traieste.
La start. Eu cu opincile cele noi cu 0 km la bord
Ajung acolo, dau niste telefoane cu Dana, Mihai si Sebi si pornesc in cautarea unor papuci. In cortul de festivitati e un stand Salomon. Concursul e sponsorizat de ei. Niste baieti cam dezorientati ma anunta ca ei nu vand... de fapt doar prezinta produsele si dau sfaturi. Foarte tare!

Ca norocul intr-un colt gasesc un stand cu niste neni de la un magazin de sport care vand si incaltari de alergare. Salomon Speedcross 3 au doar in ALB (a-l-b) complet. Ma rog, pana la urma se dau niste telefoane prin satele inconjuratoare si peste 30min vine un nene cu niste papuci umani, marimea mea. Ii cumpar fara alte cometarii.

La ora 14 ma pun cu Mihai la start. Sunt cica vreo 300 de participanti la doua probe. Noi suntem la semimaraton iar Dana e la proba de 10km. Se da startul! Pornim!

Decidem sa alergam impreuna si sa ne bucuram de cursa fara eroisme. Alergam destul de repede. Traseul trece printr-un mic canion foarte pitoresc. Poteca e ingusta nu prea se poate depasii. Dupa canion drumul se mai largeste si se mai rasfireaza grupurile.
In camping la Tititsee
Cursa are doua urcari foarte abrupte pe o poteca ingusta mai ca nu mergem in patru labe. Pe scurt: doua urcari pieptise si niste coborari lungi. Au fost vreo 4-5 puncte de alimentare, nu stiu ce aveau pe acolo nu am baut decat o jumatate de pahar de apa la fiecare punct. In rest am ras si ne-am hilizit impreuna pana aproape de final.

Pe final am ajuns destul de fresh. Dupa 2 ore, 11 minute, 20km si vreo 900m+ am trecut linia de sosire. A urmat festivitatea de premiere, ne-am uitat la campioni si ne-am retras la un camping de langa Titisee. Aici ne-am povestit pana tarziu in noapte iar ulterior am tras un frig legendar. Un fel de Polul Nord in luna mai. Planul e sa facem si maine zi o alergare lunga pe langa Freiburg.

Dimineata am plecat intracolo sa cercetam ceva poteci in alergare si orasul vechi in plimbare de duminica. Am pus ciubotele cele noi in picioare si am tasnit cu Mihai spre Schauinsland. Pana acolo sunt 13km si 1000m+ pe o poteca foarte faina. Alergarea a fost o placere. Destul de resimtiti am ajuns sus in varf. Lume multa acolo sus, carnati fripti, beri, etc. Mihai se resimte un pic la genunchi si ramane aici sa ii astepte pe Dana si Sebi care urca in drumetie.
Poteci faine pe la Freiburg
Eu am continuat in coborare catre Freiburg si am strans la final 26km. Faina treaba am facut weekendul asta! Duminica am incheiat-o pe terasele din orasul vechi. A urmat drumul de intoarcere pe o autostrata aglomerata si gata. Ne-am trezit ca e din nou luni. Ca norocul in cateva zile suntem din nou pe poteci. De data asta mergem in Franta in Muntii Vosgi. Ne auzim acolo.
-------------------------------
Poate utile:
Site oficial al concursului:  http://www.sz-breitnau.de/xtrailrun/
Concursul meu: http://app.strava.com/activities/148590525
Alergarea din Freiburg:   http://app.strava.com/activities/148588691
Niste poze de la excursia asta am pus pe picasa.
-------------------------------
Au revoir!... ca sa zic asa :)