29 iunie 2014

Weinsteig #3 = St. Martin - Dernbach

Sambata am plecat sa alerg inca o bucata din "Weinsteig". Ultima oara am ajuns la Sankt Martin. Urmatoarea portiune de aproximativ 30 km porneste din Sankt Martin si coboara catre sud pana la Dernach, o mica localitate in mijlocul padurii. De data asta logistica e simpla, Scuba are intre timp permis nemtesc si poate conduce.

Dupa o lalaiala pana catre pranz plecam si ajungem in Sankt Martin pe la 12. Azi nu mai e vremea chiar perfecta. Ploua mocaneste, din fericire e destul de cald si se poate alerga fara probleme. Scuba ma lasa in centrul satului urmand sa ma pescuiasca 4 ore mai traziu in Dernabach. Pornesc in alergare.
In prima jumate de ora pana am intrat adanc in padure m-am cam udat. In padure a fost chiar fain, pe alocuri era uscat. A plouat fara intrerupere 4 ore. Ca in filmele cu prosti, ploia s-a oprit la capatul turei. Ba chiar a iesit si soarele.

Fata de primele doua etape alergate din traseul asta de drumetie bucata de azi e destul de saraca in poteci. Cred ca peste 60% din traseu a fost drum forestier destul de plicticos. Portiunile de poteca au fost insa spectaculoase prin vegetatie luxurianta, livezi sau pe langa tot felul de ruine care presara padurea.
Si pentru ca a venit vara padurea e plina de zmeura si mure. In livezi ciresele sunt aproape trecute dar cele ramase sunt perfect coapte si ofera motive in plus sa fac pauze dese. In Germania nu culege nimeni minunile astea, nu am concurenta. Azi m-am umflat de cirese si zmeura.

Dupa aproape 4 ore am coborat in Dernbach. S-au strans 28km si 1200m+ diferenta de nivel. Un antrenament foarte bun chiar daca am fost un pic cam ud. Scuba ma culege de pe treptele bisericii din sat si pornim catre Heidelberg.


Povestea continua!