25 iunie 2014

Kandelhöhenweg

In iarna am tot cercetat ce trasee de drumetie de prin apropiere care ar fi bune sa le trec pe lista de alergare. Unul din ele a fost Kandelhöhenweg. Nu tot ca ar fi prea mult, doar bucata dintre Waldkirch pana la Sankt Peter si in continuare pana la Freiburg.

Am citit pe diverse forumuri ca ar fi o poteca faina buna de alergat sau de biciciclit. Pentru ca era weekendul programat pentru alergare, am profitat si de o invitatie de a dormi in Sankt Peter si astfel am purces la drum.

Tot traseul are aproape 40km, eu l-am impartit in doua bucati. In prima zi mi-am propus sa alerg pana la Sankt Peter iar a doua zi si bucata pana la Freiburg. Traseul se poate face relativ bine intr-o zi dar am zis sa nu fortez nota si sa fac toata treaba in ritm de vacanta. Scuba merge din nou la potecareala.
Sambata pe un soare incendiar de vara am pornit din Waldkirch in pas vioi catre Varful Kandel. Au urmat 8 km de suis pieptis pe o poteca ingusta si frumoasa pana sus pe varf. 1000m+ diferenta de nivel. Pe alocuri senzatie de jungla, iarba imi ajungea pana la gat. Prin jungla nu am intalnit pe nimeni.

Sus pe Kandel s-a schimbat total peisajul. Gol alpin si am dat de asfalt, turisti si o gramada de parapantisti. De aici au urmat inca vreo 10km de coborare pana la Sankt Peter unde avea sa se incheie prima zi. Bucata asta nu prea mi-a placut, destul de mult asfalt si extrem de mult soare. Am fost cam topit de caldura. Total 20km si 1000m+.
Seara s-a incheiat admirand un apus lung. A fost chiar seara cu solstitiul de vara. Solstitiul l-am sarbatorit cu ceva bere locala la povesti. Maine ziua e mai scurta cu un minut. Si iara a trecut mai bine de jumatate de an... tan! tan!

Duminica am avut o trezire destul de grea si parca nici un chef de alergat. Scuba are azi program cultural cu vizite la muzee si manastiri. Afara acelasi soare incendiar imbia mai degraba la o baie si leneveala duminicala. Am plecat pana la urma si nu am regretat deloc. Traseul de la Sankt Peter la Freiburg e foarte atractiv. Poteca fara sfarsit cu mici portiuni de drum forestier sau asfalt.

Am intalnit sute de mountainbikeri, cred ca niciodata nu am intalnit atat de multi. Freiburg a fost incoronat cu aceasta ocazie ca fiind capitala metebeului teutonic. Iesirea din padure a fost brusca, rapid am fost in centrul orasului vechi. Au fost in total vreo 19km cu 500m+. A urmat finalul duminical pe o terasa la umbra si drumul pana la Heidelberg. 
Solstitiul de vara 2014
Utile:
Despre Kandelhöhenweg gasiti aici gpx, harti, poze, etc.
Pozele mele din weekend le-am pus pe Picasa.

Povestea continua! Planurile pentru uratorul we sunt in lucru :)