24 mai 2014

Weinsteig #2 = Neustadt - St. Martin

Vineri. De la 9 pana binisor dupa pranz sunt la un curs de pregatire. Imi ard neuronii cu niste legislatie a muncii in limba germana. Legi, paragrafe, instante, procese, cacaturi. Intr-un final "scap" de la munca (cum frumos zic geto-dacii) si sar in masina. Destinatia: Pfälzerwald.

Rucsacul, tricoul, papucii de trail sunt pregatiti de cu o seara inainte si asteapta in portbagaj. Intr-o ora sunt la marginea potecii in Neustadt. Parchez undeva pe o strada laturalnica, ma preschimb rapid in trail runner si tasnesc pe Weinsteig.
Acum doua weekenduri am facut prima bucata din traseul asta impreuna cu Scuba, ea pe mtb iar eu in alergare. De data asta sunt singur. Scuba are ore de conducere.

Pentru azi sunt 20km in plan si vreo 850m+. Nu e cine stie ce socoteala dar vinerea dupa munca nu e chiar ziua mea ideala pentru trail. Pornesc pe o staduta ingusta in panta iar dupa vreo 300m intru in padure.

Prima parte a traseului e pe versantul nordic. Cum a plouat cateva zile e umezeala mare si inaintez pe un covor de muschi taiat de o poteca deosebita. In general in Pfalz e o adevarata Mecca a potecilor dar asta de azi chiar deosebita. Suisuri, coborasuri in continuu fara pic de drum forestier. Un deliciu.
Dupa mai bine de o ora ajung pe un varf pe care nu am mai fost pana acum. Am privelisti frumoase spre Neustadt. Nu zabovesc prea mult, schimb cateva vorbe pe fuga cu un mountainbiker si plec mai departe pe versantul sudic. Pe partea asta e uscat si alerg printr-o padure tanara de pini.

Urmeaza o coborare pana la Hambacher Schloss. Castelul asta e un punct de mare atractie pentru istoria Germaniei. Aici a avut loc la 1832 un mare miscare de protest impotriva administratiei bavareze pentru drepturi democratice, etc. Nu frec menta prea mult pe la castel si pornesc mai departe catre Hohe Loog, un varf din apropiere.

In urcare ma intalnesc pe o culme cu o caprioara foarte curioasa. Pare neimpresionata de mine, sta si ma priveste indelung fara teama. Toata treaba asta dureaza atat de mult incat am timp sa scot telefonul si sa fac o scurta filmare. Cand dau sa ma apropii mai mult tasneste ca o naluca printre desisuri. Ce mai trail runner...
Cabana de la Hohe Loog e inchisa. Plec mai departe catre varful Kalmit si dupa inca o jumate de ceas razbat pana acolo destul de obosit. Sus pe varf fac o pauza, intru in cabana (aici peste tot e cate o cabana!) si ma dreg cu o cola light in compania unor mountainbikeri. E cald si bine, toata lumea pierde vremea pe terasa cabanei. Privelisti insorite pana departe spre Odenwald.

De la Kalmit totul se simplifica, cobor indelung printre pini vreme de vreo 7 km. Aici poteca e un pic mai technica si trebuiesa ma concentrez un pic la cum calc sa nu avem evenimente. La finalul coborarii ajung in St. Martin intr-o mare de turisti. Ma strecor pana in centrul satului si astept linistit autobuzul de Neustadt. Jumate de ora mai tarziu sunt din nou la masina. Dau drumul sa cante muzica si pe un apus de vara conduc pe o autostrada pustie pana la Heidelberg. Ce frumos poate sa inceapa un weekend.

Azi urmeaza un antrenamet de grup in Pfalz cu multi metrii altitudine iar urmatoarele doua weekenduri sunt planificate alergari prin Schwarzwald si prin muntii Vosgi in Franta. Sper sa gasesc si niste ferestere pentru mtb. Varrrrraaaa!!!

Salutare si mult spor(t)!