8 aprilie 2014

Heidelberger Halbmarathon

La semimaratonul din Heidelberg particip la a treia editie consecutiva. Am inceput in 2012 si sper sa fie inca 50 de editii, pe putin. E unul din cele mai faine semimaratoane din Germania si se tine in orasul care mi-a devenit a doua patrie. Mura-in-gura ca sa zic asa.

Dupa chaturi infinite pe facebook reusim sa strangem la noi. Vine Dana si Mihai iar pe Sebi il ridicam un pic mai tarziu din gara din Heidelberg. Din cauza unor diverse accidentari la cursa particip doar eu. Daca baietii sunt accidentati, fetele nu au chef de alergat.
Pe la km 3
Sambata pe zi fac o tura de trail running cu Mihai pe Weisser Stein. Alergam in ritm nebun 16km si doboram toate recordurile de pe Strava. Eu nu prea sunt vitezist din fire dar Mihai nu a mai alergat demult si recupereaza cu vitejie. La cabana de pe varf facem jonctiunea cu fetele si cu Sebi si bem o bere la povesti. Coboram in alergare, la final avem 16km si vreo 700m+. O incalzire buna pentru semimaraton.

Incalzirea nu se incheie aici. Pe la 17 mergem in oras sa imi ridic numerele de concurs. De la primitul numerelor ne infigem in diverse birturi din Heidelberg unde ne impotmolim pana tarziu in noapte. Evident am exagerat cu mancatul si cu berea. Ajunsi acasa ne intrebam razand "oare cine alearga maine?" Sunt cam obosit.

Trezirea la 7. In ritm vioi imi iau echipemantul de alergat, mancam ceva pe fuga si pornim catre start. Sunt impreuna cu Scuba, Dana si Sebi. Ei fac azi o plimbare, eu alerg. Mihai se plimba pe cursiera prin Odenwald urmand sa ne intalnim dupa cursa. Incetut incep sa ma inviorez. Resimt din plin berea de ieri iar in stomac am un fel de piatra de moara care pluteste intr-un vid gazos cu aroma de bere nefiltrata.
Ultimii 3 km
9:25 se da startul! 3500 de nebuni pornesc in alergare pe o vreme destul de calda. In alergare se simte canicular. Pornesc precaut inca de la start. Planul e sa nu dau tot ce pot sa nu cumva sa ma accidentez inainte de concursul din Mallorca. Ar fi culmea dracului sa fac acum vreo boacana dupa ce am alergat toata iarna ca bezmeticul. Oricum vreau sa scot sub doua ore. Macar atat!

Primii kilometrii de plat trec parca in zbor si ne apropiem de prima urcare. Aici simt din plin antrenamentele de trail. Depasesc armate intregi de alergatori fara macar sa ma fortez prea tare. Urcusul se termina si ne dam drumul intr-o coborare nebuneasca. Candva ma uit la ceas si imi dau seama ca sunt in plan, am alergat 10km in vreo 50min. 

Trecem podul peste Neckar si urmeaza o urcare lunga si lina pana la Castelul din Heidelberg. Din nou alerg bine pe urcare si sunt perfect in plan. Incep insa sa obosesc. Imi dau seama ca asa de repede nu am mai alergat de aproape un an! Antrenamentele de ultra sunt tare incete si nu prea au legatura cu ce fac eu azi aici. Continuam.

Pe ultima coborare ii vad pe Scuba, Dana si Sebi. Ei imi fac poze, eu le fac cu mana si alerg ca nebunul pe ultimii 3 km. Intram in centrul vechi, un tunel de oameni care urla ca nebunii, ultimele sute de metrii, zarva de nedescris si FINISH!!!
Am gasit si un steag pe aici
Ma uit la ceas, 1:52:15 !! super timp, record personal, e mult mai bine decat ma asteptam. Am alergat cu 2 minute mai bine ca anul trecut, trendul pozitiv se mentine, sunt multumit. Prieteni si recorduri, in rest e foaie verde.

Ne strangem toata lumea, Mihai vine si el pe cursiera din Odenwald si ne revenim impreuna pe o terasa. Multa pizza, cola, bere, etc. Vremea e superba, mergem si pe pajistea de pe malul Neckarului unde stam ca niste soparle la soare. Candva dupa masa ne despartim.
Din ciclul: "noua patrie"
Multumesc Dana, Scuba, Mihai si Sebi pentru sustinere. Multumesc si de poze si de tot weekendul. A fost un sfarsit de saptamana foarte reusit!

Pe curand! Salutare si mult spor(t)!