19 februarie 2014

30kmVineri am tasnit ca din pistol de la munca. Incepe storsul creierilor unde alergam maine. Mie imi trebuie o tura de vreo 30k iar pentru Scuba ar ajunge si una mai scurta de vreo 15k. Catre seara se anunta si Marina ca vine cu noi la alergat. Destinatia e fixata: din nou in Pfälzerwald. Ramane de cercetat harta si lungit clasicul traseu de 20km din jurul varfului Kalmit.Ochii imi cad pe niste poteci mai in partea vestica si creionez rapid o bucla care mai lungeste tura. In total pe hartie ies 30km si binisor peste 1000m+. Pe site-ul meteo se anunta 14 (!) grade si cer acoperit. Cred ca nu se putea mai bine pentru un antrenament in luna februarie. Zeitatile meteorologice ne-au fost tare prielnice anul asta. Incredibil.


Dimineata, meteorologia nu mai arata la fel ca pe internet. Ploua marunt iar in zari catre Pfalz niste ceturi adanci se zbat pe orizont. Arata a zi ploioasa. Mihai imi spune pe fb ca la ei sunt doar 5 grade. Pfuuua, inca o data sunt bucuros ca stau in partea cea mai calduroasa a Germaniei. Aici sunt tot timpul cel putin 5 grade mai mult care ajuta tare de tot pe partea de motivatie.

O jumatate de ora mai tarziu suntem suntem intr-un tunel de apa pe sosea. Povestim si impartim ultimele evenimente, ratam o iesire, ne mai invartim pe niste bretele de autostrada iar pana la urma ajungem in Neustadt an der Weinstraße. De aici nu mai e mult, in cateva minute suntem in parcarea cabanei din Kaltbrunnental. Ploua marunt, un pic de vant, moralul e destul de scazut dar daca tot am ajuns aici ne echipam si pornim in alergare. Ma despart de fete si o iau pe traseul meu catre varful Kalmit.

E un pic racoare, bine si eu sunt putin tacanit, alerg in pantaloni scurti cum de altfel am facut toata iarna. Incet castig altitudine, candva de pe o poteca in serpentine le zaresc pe fete undeva jos ca niste furnici colorate. Ma mai intalnesc cu un mountainbiker, in rest e liniste si pace. De pe varf fac niste poze la repezeala si ma avant in jos printre stancile de gresie din Felsenmeer. Poteca coboara printre pini pana intr-o vale adanca si incep din nou sa urc pana la refugiul St. Martin. La refugiu fac o pauza, a inceput sa toarne si sunt nevoit sa imi scot geaca de ploaie din rucsac. Alerg ca zabaucul prin ploaie pana la Cabana Totenkopf pe singura bucata mai lunga de forestier de azi. Traseul e incredibil, peste 90% e numai poteca.

De la Cabana Totenkopf schimb poteca si marcajul si o iau catre Cabana Heller. De obicei bucata asta e destul de animata, azi sunt numai eu si doua babe ratacite prin partile astea. La cabana nu misca nimic, e cam singura cabana de pe aici unde nu se poate ajunge cu masina. Atunci cand e vreme urata devine foarte placut. Daca nu stiti, cabanele astea din Germania unde se ajunge cu masina sunt ca o cantina de uzina in pauza de masa. Daca e weekend si vreme frumoasa risti sa te calce armatele de babe in picioare. In rest, acolo unde nu ajunge masina e mai uman.

De la Hellerhütte schimb din nou marcajul si ponesc pe o potecuta frumoasa catre o coama impadurita. Ploua in continuare destul de tare, iar gluga reuseste sa ma enerveze cumplit. In rest e ok, am inghitit rapid o ciocolata Mars si niste smochine uscate si parca ploia asta pare mai rozalie. Parca nu mai e chiar atat de rau. Fetele sunt precis la caldurica cabanei...

Umeaza un alt marcaj, o alta poteca. De data asta ceva nou. Experimentez o poteca noua, o bucla de 10km care ma duce pe o alta creasta impadurita inapoi catre Hellerhütte. Am mare norc, chiar daca ploua am parte de una din cele mai faine poteci pe care am fost eu in Pfälzerwald. Se mai adauga niste diferenta de nivel, mai niste stanci de gresie, candva ies din nou la cabana. Mai am numai vreo 3km de coborare si sunt izbavit. Incep sa ma lase sticksurile. Ultimii km ii alerg ca un bezmetic, vocea ratiunii ma mai opreste din cand in cand si mai incetinesc cand devine mai bolovanos.

Finalul e la o bere la caldura. Urmeaza devorarea unei farfurii de cartofi plus o prajitura facuta de tanti cabaniera. Fetele au alergat si ele 15km, o zi reusita.

In curand e weekend - salutare si mult spor(t)!