7 decembrie 2013

2. Diaspora Ultra Challenge

In urma cu un an ne-am intalnit cativa prieteni la Rodalben. Atunci vroiam sa alergam un traseu de drumetie de aproape 50km in doua etape in doua zile. A fost o reusita, ne-a placut si am continuat traditia cu o noua editie anul asta. Povestea de anul trecut si un film ca bonus gasiti int-un post de al meu de acum un an.
Pe la inceput. tare vioi
Pentru ca anul asta nu am frecat-o de pomana prin paduri am schimbat un pic regulamentul iar intregul traseu trebuie facut dintr-o bucata. Ne gandeam ca sunt vreo 50km dar aveau sa fie mai putini. A iesit la final un maraton cu vreo 1100m altitudine pozitiva. Cu toate ca ne-am facut un pic de reclama pe facebook unde am deschis si o pagina a grupei si un eveniment, diaspora romana se pare ca nu prea coheteaza cu alergarea pe coclauri. Se mai anuntasera niste oameni dar in apropierea evenimetului am ramas doar noi, nucleul de tacaniti: Mihai, Sebi si subsemnatul. Fetele ne-au abandonat pentru niste drumetie.

Jonctiunea s-a facut noaptea tarziu, am ras o bere si ne-am bagat in paturi. Dis de dimieata ne-am povestit ultimele intamplari la un mic dejun copios si ne-am pregatit de alergare. Am sarit in izmene, papuci de trail, doua tricouri, iar in rucsac am mai adaugat o gecuta de ploaie, apa si niste batoane amestecate cu snickers. La ora 9 eram in fata cabanei montane din Rodalben in buza potecii.
Podiumul de anul asta :)
Poteca asta e foarte faina pentru orice activitate: drumetie, alergare, mtb. Sunt vreo 43km de poteca ingusta, fara forestiere si prostii din astea. O curba de nivel in jurul unui sat printr-o padure deasa de brad si foioase, ca sa fie si mai spectaculos traseul trece pe langa o gramada de stanci de gresie, pesteri, izvoare. Pe mine ma leaga si amintiri neplacute de traseu. La finalul lui mai am venit pentru o alergare aici iar la doar cateva minute de locul de pornire am facut o entorsa legendara. Dupa entorsa am stat mai bine de o luna pe tusa, departe de orice iesire de weekend.

Ora 9. Facem niste miscari dezordonate care sugereaza o incalzire anemica, radem cu pofta si pornim in alergare. Mihai nu vrea decat sa ne faca niste poze, el e accidentat si nu prea poate alerga. Il fura peisajul si alearga cu mine si Sebi vreo 18km. Pornim destul de tare la inceput, peisajele se deruleaza extrem de repede. Pe la km18, Mihai se retrage pe un drum forestier catre sat si face jonctiunea cu fetele.
Mihai baga tare alaturi de noi
Eu cu Sebi continuam alergarea. Pe la km 25 dam de o explotare forestiera proaspata si ne luptam sa trecem peste copacii proaspat doborati. Speram ca se termina curand dar avem sa repetam cocotatul pe copaci aproape o ora. Ne cam stoarce de energie si cu greu scapam dintre trunchiuri. Continuam sa fugim. Pe la km 30 niste feciori ai satului au iesit in poteca cu ceva doze de bere.

Poate ca am pornit prea repede, eu simt ca ma cam lasa telescoapele si dupa km30 o las mai moale. Sebi are incredibile resurse de energie si ma trage dupa el intr-un ritm sustinut. Daca anul trecut am facut o gramada de pauze si ma simteam cam terminat, anul asta se pare ca suntem intr-o forma foarte buna. Alergam tot traseul dintr-o bucata, nu facem pauze decat foarte rar.
Alergand pe sub cascada. pauza de poze
Dupa km35 Sebi baga un activator. Nu stiu daca el a simtit la fel efectul cofeinei. Eu insa l-am simtit din plin de parca eu l-am baut :)) Sebi e de o data extrem de bine dispus si pe urmatorii 10 km pana la final nu se opreste din vorbit decat cand face pauze de respirat. In cazul meu snikersul nu are efecte spectaculoase ma resimt un pic catre final dar totodata ma simt ciudat de bine. Anul trecut cu toate ca am bagat doar 30km intr-o zi ma taraiam ca o broasca testoasa beata.

Km 43! Ajungem la final, Mihai ne anunta prin sms ca e cu fetele in cabana. In 15min sosim si noi. Comandam niste porti gigantice de cartofi, carne, oua fripete si bere. Sarbatorim evenimentul si ne retragem in sat. La fel ca anul trecut, mergem la targul de craciun care toacmai s-a deschis. Ne mai veselim cu niste vin fiert. 
Trail Porn @ Rodalben
A doua zi, duminica facem o plimbare prin Landau. Mai stam de povesti la o cafea si ne despartim urzind planuri pentru 2014. De luni ne intoarcem prin birouri.

Cam asta a fost a doua editie din Diaspora Ultra Challenge! Umatorul eveniment planuit de noi este un maraton montan de noapte pe 9 martie 2014. Daca va bate gandul, gasiti toate informatiile pe facebook.
La un vin fiert in sat
 Cateva chestii:
Salutare si mult spor(t)!