27 iulie 2013

Weekend pe poteci

Weekendul trecut am "stat" acasa. Pana acum luna iulie a fost foarte reusita. Avem la activ o tura in Alpi, un weekend in Muntii Vosgi si un weekend prolific de alergare aici in Odenwald. Chiar daca nu am mai facut vreo evadare pe alte meleaguri a iesit un sfarsit de saptamana fain petrecut pe munte.
Vara pe Ölberg
Acum de cand s-a fixat ideea participarii la un "Ultra Trail" sunt in permanenta in cautare de variante eficiente de traseele de alergare. Vreau sa vad cam ce diferenta de nivel as putea strange in cat mai putini kilometri alergati si intr-un timp scurt de aproximativ o ora. Ideea e sa imi incropesc inca de pe acum niste ture de alergat pentru lunile mai friguroase si cu lumina putina. Vorba din batrani: "...vara traseu de trail si iarna sanie" :) sau asa ceva.


Vineri dupa ce am venit de la munca, m-am pus pe treaba. Am alergat prima varianta, cu plecare chiar de pe starada mea pana sus pe varful Ölberg, trecand pe la Schauenburg si Stralenburg, doua mici castele din apropiere. Am cam avut nevoie de aproape o ora de alergare, destul de lejera, adunand cam 450m altitudine.
Scurta pauza :)
Traseul e super fain, majoritatea e poteca, bolovanis, niste stanca, padure si un pic de drum forestier. O tura perfecta pentru antrenament. Sunt insa putin sceptic cu diferenta asta de nivel masurata de ceasul meu, astept cu nerabdare sa alerg acelasi traseu impreuna cu Scuba sa vad daca altitudinea pusca. Deocamdata a iesit de doua ori la fel, s-ar putea sa fie corect.

Cel mai dragut e ca iesi din casa, alergi o ora, aduni 450m altitudine si sari sub dus. Perfect! Acum nu e cine stie ce scofala cand afara sunt peste 30 de grade, dar vremurile cacacioase se vor intoarce negresit. Buuun, cam asta a fost vineri in materie de trailuri. Detalii pe Strava.

Sambata, m-am trezit destul de devreme, pus pe fapte mari. In urma cu ceva vreme jucandu-ma cu site-ul celor de la openMTBmap am descoperit niste poteci pe care nu le stiam chiar aici la mine in curte, pe unul din versantii varfului Weißer Stein. Doua poteci paralele care pornesc chiar de pe varf si se intalnesc vreo 3km mai la vale la intrarea in localitate. Repede am ticluit un traseu de alergare pe care l-am tot amanat dar sambata a sosit si vremea lui.

Sambata inca de orele 8 s-a instaurat o caldura apasatoare, fara pic de vand sau urme de nori. Noroc ca m-am trezit destul de devreme, la pranz nu mai e loc de alergat chiar si la umbra copacilor. Pe la 9 eram deja pe poteca. Poteca e de fapt un traseu de downhill care urmeaza o mica coama si e pe unele portiuni foarte abrupt. Am avut nevoie de numeroase pauze si mici poticniri dar pana la urma am adunat pana sus in varf peste 300m diferanta de nivel.
Ground Zero
Coborarea m-i sa parut mai prelunga, la final, la fel ca in ziua precedenta s-a adunat aproximativ o ora de alergare. Super tare, am mai pus la insectar un traseu extrem de eficient pentru iarna.

Duminica nu am mai fost atat de matinal, leneveala cat cuprinde si la fel de cald. Catre seara am iesit din vizuina si am pornit din nou in alergare pe aproximativ acelasi traseu de sambata pe care l-am mai imbunatatit adaugand inca vreo 2km, la final am adunat 8,2km cu vreo 350m diferenta de nivel.

Pentru mine a fost un weekend super-reusit. Pe langa colectia de trasee de alergare, e primul weekend dupa accidentarea de la final de mai in care alerg mai hotarat pe poteci. Pana acum am preferat asfaltul simtind glezna inca nesigura. Incet-incet revin la forma initiala din mai chiar daca mai e un picut de munca.

Printre turele de alergare, am mai facut cu Scuba niste gemuri "Proudly produced in Dossenheim". Anul asta avem pana acum o colectie impresionanata care probabil ca va mai creste pana in iarna. In rest avem in plan inca cel putin doua weekenduri de trail, poate niste trasee mai lungi, dupa care ne pregatim de marea aventura din luna august: o tura de canoe in Suedia. O vara incendiara :) hihi

Ceva "info":

In rest... salutare si mult spor(t)!