9 iulie 2013

Plimbare pe Kalmit

Asta e postul pozitiv, scris intr-o marti cand miercuri e zi libera. In afara de asta incep sa ma misc din ce in ce mai bine si la alergat, tocmai vin de la o runda de 10km. Yuhuhu! am trecut "in zona celor doua cifre". Se pare ca recuperarea e pe un drum foarte bun. pe langa toate astea afara e iulie, e cald si bine, as spune... perfect.
Pe poteca asta nu poti sa nu te gandesti la... alergare :)
Weekendul trecut aveam in plan o tura mai lunga fie in Alpi fie prin Muntii Vosgi insa vremea s-a aratat contrara socotelilor noastre. A plouat in draci vineri si sambata peste tot. Duminica s-a mai luminat si am iesit si noi din scorbura. Am ales Pfälzerwald pentru ca e aproape si aveam in plan explorarea unor poteci noi din preajma varfului Kalmit. Asta pentru vremurile cand o sa pot sa reiau alergarile montane.


Scuba si-a amanat o alergare de 20km pe luni si duminica dimineata am pornit amandoi catre Pfalz. Drumul pana acolo dureaza mai putin de o ora pe o autostrada aproape pustie tipica pentru o zi de duminica respectabila. Liniste si pace, mai ales pe strazile din Neustadt. Stabatem orasul si intram pe una din vaile Kalmitului: Kaltenbrunnen Tal. In capatul vaii ne intampina cabana cu acelasi nume, unde parcam si noi cu chiu cu vai masina.
Scuba la pelerinaj prin Pfälzerwald :)
Se pare ca tot poporul a iesit la drumetie sau la mtb, masini nenumarate si multe grupuri de mountainbikeri in zona cabanei. Ne luam repede talpasita de aici, ponim in pas vioi spre padure in urcus sustinut catre varful Kalmit. La inceput aproape 1km pe un drum forestier abrupt, apoi viraj brusc pe o poteca faina pana sus pe varf.

Poteca serpuieste in serpentine printre pini, padurea e punctata pe aici si de mici luminisuri pline de flori. Se pare ca am nimerit saptamana in care toate florila au explodat. Totul e colorat si parfumat ca in cartile cu povesti pentru copii. Ne oprim des sa admiram padurea, facem poze si ne bucuram de peisaj.
Pfälzervald - poteci printre pini
Sus pe varf e o cabana cu toate cele trebuincioase. Stam si noi la povesti, bem un suc si admiram privelistea. Pe langa peisaj ochii ne sunt furati de o armata de biciclete care mai de care mai suparate. E ca la o expozitie de mtb. Toata lumea sta la terasa cabanei la o bere iar langa sunt parcate zeci de monstrii pe doua roti.

De pe varful Kalmit, avem ceva probleme de orientare, azi am uitat harta acasa. Pana la urma dibuim o poteca faina care ne scoate din nou dupa vreo doua ore de mers in Kaltembrunen Tal. Coboram din nou pe o poteca perfecta de alergat printre pini si mici stanci de gresie. Ajunsi in vale mai avem de starabatut vreo doi km de forestier si ajungem din nou la masina.
Hai noroc! Am mai incheiat o excursie :)
Fain a fost si azi! Mai multe poze: am pus aici. Succes notabil: am mai dibuit niste trasee placute pentru alergare, pe care speram sa le incingem in curand :) si inca ceva: stati aproape ca urmatorul post e cu Alpi :)

Salutare si mult spor(t)!