27 ianuarie 2013

Diaspora Ultra Challenge

Diaspora Ultra Challenge - aproape 50km de trailrunning pe o poteca de vis. Intalnire organizata de un grup de alergatori romani din Germania printre care si noi. 

Ideea

Daca vrei sa sarbatoresti ziua Romaniei impreuna cu noi hai la alergare! Un concurs de trailrunning intre prieteni. Aproape 50km si 1800m diferenta de nivel pe una din cele mai frumoase poteci din Europa in localitea Rodalben, landul Rheinland-Pfalz in Germania. Fara locuri limitate, fara puncte de alimentare, fara taxe de participare.

Cand se tine?

Pentru ca noi vrem sa sarbatorim cu acesta ocazie si Ziua Nationala a Romaniei, concursul va avea loc sambata 30.11.2013 iar sarbatorirea castigatorilor o vom face in seara de 30.11/01.12.2013.


Cum ajung acolo?

Rodalben se afla situat in landul Rheinland-Pfalz in Germania la 30km de Kaiserslautern, 80km de Karlsruhe sau 160km de Stuttgart. Pana la granita franceza sunt mai putin de 20km. In localitate se poate ajunge cu masina sau cu trenul. Gara se afla in apropirea centrului localitatii.

Cazare

Fiind o zona turistica cazarea nu reprezinta o problema foarte mare. Exista numeroase pensiuni, cabane, hoteluri. Se recomanda totusi rezervare din timp. Chiar si in decembrie, in weekenduri e un aflux mare de turisti.

Traseul

Traseu, Felsenwanderweg, e un traseu de drumetie, marcat. El face o bucla in jurul localitatii urmarind o frumoasa curba de nivel pe o lungime de aproape 50km. Diferenta de nivel acumulata este de aproximativ 1800m. Un track al traseului il gasiti aici: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=ztptravguglqzich
Traseul e marcat in totalitate exemplar fara probleme de orientare. Marcajul e un "F" pe fond alb, la fiecare incrucisare de poteci exista indicatoare. Mai multe informatii despre traseu gasiti aici: http://www.felsenwanderweg.de/

Start / Sosire

Start - Sambata 30.11.2013, ora 10:00

Startul si sosirea se vor face din fata Cabanei Hilshberghaus a clubului montan din regiune (www.pwvhilschberghaus.de). Cabana este foarte usor de gasit din centrul localitatii si este accesibila pe un drum asfaltat cu numeroase indicatoare.

Disclaimer

Fiind o intalnire intre prieteni nu raspundem de eventuale accidente, rataciri sau alte minuni ce se pot intampla. Toti participantii vor aborda concursul pe propria raspundere.
Pentru informatii la zi consultati pagina de facebook a grupei noastre de alergatori. Daca sunteti prin zona va asteptam cu drag.