31 ianuarie 2013

Care-i planu'?

Salut! E ianuarie si am inceput bine. Amandoi avem un plan riguros de antrenament. Eu alerg pentru un maraton in aprilie cu dorita de a termina sub 4:15:00 iar Scuba vrea sa alerge un semimaraton in doua ore. In rest: ceata, gheata, ploaie, zapada, teperaturi sub 0°C, mult de munca, putin timp liber, zile scurte, lipsa de chef. Cam cu ce se lupta toata lumea dupa sarbatori.

Pe deasupra, testul cantarului a picat ca o bomba pe data de 2 ianuarie: 69kg... adica un plus de 3kg in ultimele 2-3 luni. Un colacel de grasime s-a cuibarit pe sub camasa incet dar sigur. Razboi total! la data la care scriu postul asta am scapat de napasta. Azi dimineata cantarul cel rau a indica sub 65kg, asta cica ar fi greutatea ideala. Eu mai cred ca mai e un pic de munca.

1. Alergarea

In urma cu doi ani nu as fi alergat in perioada asta a anului nici batut. Acum am alergat in ianuarie ca un zabauc. Cifrele suna cam asa: in ianuarie s-au acumulat 125km alergati in vreo 11 ore de antrenament. Dintre alergarile astea 3 au fost semimaratoane. Incredibil ce se poate realiza prin antrenament! in vara lui 2011 am alergat prima oara un semimaraton, iar la final am crezut ca am devenit un erou. Am fost terminat 3 zile, cu mare greutate mi-am revenit. Acum am alergat unul pe saptamana si am reusit sa imi bat recordul personal de doua ori.  Cel mai bun timp, inregistrat in urma cu cateva zile, a fost de 1:54:47.

Poate ar fi fost chiar mai bunicel daca nu as fi alergat kilometrii intregi pe zapada si gheata. Mai e loc de mai bine, dar ca intotdeauna nu imi place sa ma fortez, atunci cand simt ca ma apropii de limita, ma calmez repede si nu mai calc pe acceleratie. Poate e mai bine asa, timp e berechet.

Am facut si un mic aranjament pe 2013. Asta arata cam asa: alergare de 3x pe saptamana: de 2 ori asfalt si o data trail running (de prin martie). Competitiile la care vrem sa participam anul asta ar fi cam astea:
04.05 StrongManRun -22k
18.05 Keukeskofp Trail -22k
22.06 X-Trail-Run - 21k
30.09 Berlin Marathon - 42k
30.11 Diaspora Ultra Challenge - aprox. 50k

2. Bicicleta

La concursuri de mtb nu cred ca sa ne bagam anul asta, poate doar spontan daca o sa avem timp si chef. Eu as avea pofta de un duatlon, dar inca nu am gasit unul sa se potriveasca cu alinierea planetelor. Avem insa o gramada de ture planificate inca din anii trecuti, ture lungi de 2-3 zile dar si multe trasee de o zi prin apropiere prin locuri pe care vrem sa le descoperim in vara asta.  Am mai vrea si o tura "cicloturistica" de vreo 3-4 zile, care nu e inca stabilita concret.

3. Potecareala si altele

Potecareala o sa fie din plin. Am decretat sambata ca zi de drumetie sau mtb cu incepere de la finalul lunii martie, cand se mai inverzeste un pic. Padurile astea de pe aici in vreme de iarna sunt un pic deprimante. Dar probabil e un pitic pe creierul meu terorizat de frig. Mmda, mai avem de asteptat cam 2 luni. Ture mai lungi de drumetie, de mai multe zile, avem de gand in concediu. Aici mai e un pic de calculat dar se arata masivul Vogesen din Franta si probabil pe vreo insula spaniola.

Tot in vara o sa mai bifam o premiera. O tura lunga de o saptamana in canoe prin Suedia. Inca nu stim nimic despre cum o sa fie, la ce trebuie sa ne asteptam. Visam sa fie vreme frumoasa, in rest o sa ne descurcam. Suntem impreuna cu Mihai, Dana si Seba, prieteni de nadejde. Excursia asta e chibzuita, bugetata si foarte bine stabilita in luna august.

Cam asta e planu', sa vedem ce o sa iasa. Noi suntem optimisti, asteptam sa se incalzeasca si speram sa nu ne prinda nici un weekend pe canapea in 2013 ceea ce va dorim si voua!

Salutare si mult spor(t)! + succes in planificarile pentru 2013!