12 decembrie 2012

Odenwald - alergare si drumetie

Salutare! Daca nu v-ati prins, a venit iarna! S-a facut frig de rupe si s-a pus zapada in cateva zile cam prin toata Europa Centrala. Asta nu ne-a impiedicat sa ne strangem in diaspora si sa iesim la o tura de alergare prin apropierea Heidelbergului. Planul l-am incropit inca de saptamana trecuta cand am fost impreuna in Pfalz: Mihai, Dana si Seba au venit in weekend la noi sa facem un pic de miscare si sa inauguram targul de Craciun din oras.

Odenwald afundat in zapada
Sambata ne-am strans de dimineata si ne-am inpartit in doua echipe. Eu si Mihai ne-am apucat de alergat iar Scuba cu Dana si Seba au pornit intr-o plimbare prin Odenwaldul inghetat. Seba ar fi alergat si el dar a calcat stramb acum o saptamana si avea o glezna cam dolofana. A ramas potecareala cu mare bagare de seama.

Am pornit cu Mihai pieptis catre varful Weißer Stein in alergare usoara. Dupa vreo 2 kilometri mi-am dat seama cat de inteligenta e expresia "iarna nu-i ca vara" cu papucii mei alunecam un picut in spate la fiecare pas si dupa o vreme o durere adanca s-a instalat in tendoanele lui nea' Ahile. Destul de neplacut dar treptat urcusul a devenit mai domol si m-a mai lasat durerea astfel am continuat fara probleme.
Mihai - running the elements
In mintea mea am crezut ca vom fi singurii viteji pe zapada asta proaspata dar am vazut o gramada de urme de alergatori si de bicicleta. Undeva pe la jumatatea urcarii ne-a depasit un baiat pe mtb. Ce sa zic, respect mestere, eu nu m-as fi incumetat mai ales pe coborari indiferent de ce toale as fi avut pe mine.

Aproape de varf stratul de zapada a devenit vizibil mai gros si afanat. Alergatul prin zapada e ceva mai incetut, mi-am dat seama la ceas, pana la cabana de pe varf am facut cu aproape 10min mai mult ca de obicei. Sus era agitatie mare, o gramada de masini dar si drumeti sau biciclisti care au iesit la ora pranzului spre carciuma de pe varf. Noi nu am zabovit mult si am pornit pe poteca catre Schriesheim intr-o coborare lunga de vreo 5km.
Eu usor rupt pe "Uica Pavalut Trail"
La capatul coborarii am mai urcat o bucata de poteca pe langa cariera, unde din intamplare am facut jonctiunea cu Scuba, Dana si Seba care se indreptau catre castelul din Schriesheim. Mihai s-a dus ca din pusca pe urcarea asta si a intalnit si o turma de mistreti. Eu nu i-am vazut, anul asta nu prea am intalnit animale asa cum eram obisnuit din anii trecuti. Dar iarna e abia la inceput.

Am alergat o bucla in jurul carierei si dupa o alta coborare ne-am intalnit din nou toti in apropierea castelului unde am facut cateva poze. De aici ne-am indreptat spre casa unde aveam un mic program turistic de absolvit prin Heidelberg. S-au strans la final 17km alergati cu o catarare de vreo 750m, un antrenament super-fain! 
La final de excursie
Partea sportiva s-a incheiat cu o vizita la targul de Craciun unde am recuperat caloriile arse de dimineata cu niste vinuri fierte, beri si multa mancare. Duminica am avut un program relaxant, ne-am inmuiat oasele la bai termale, pregatind noua saptamana si incropind un program pentru weekendul viitor.

Alte chestii:
Salutare si mult spor(t)!