24 octombrie 2012

Odenwald MTB autumn session


In sfarsit a venit si weekendu'! Bhuuuuaaa si inca cu ce vreme. Afara sunt peste 20 grade, fara pata de nor pe cer, fara un pic de vant si fara semne de ploaie in urmatoarele zile. Daca saptamana trecuta am cam tremurat un pic prin Schönbuch impreuna cu Mihai, Dana si Seba acum avem parte de o intoarcere a verii chiar daca sigur e de scurta durata.
Toamna in toata puterea
Am ales sa scoatem bicicletele la aer. Tura asta am mai facut-o cam in fiecare an dar pare de fiecare data diferita in functie de anotimp. Primavara prin verdele crud, vara prin tunelul de verdeata al padurii dar parca toamna e cel mai spectaculos pe aici pe la noi prin Odenwald.

De "dimineata" pe la 11 am verificat bidivii, am umflat rotile, am uns lanturile si am pornit incet urcusul spre varful Weiser Stein. Pe urcarea asta in anii trecuti de abia ma urneam, acum imi dau seama ca am progresat si pe "golgotele" astea enorm de mult. Daca acum un an impingeam bicicleta pe portiuni bune, acum cred ca pot urca pana pe varf fara sa mai cobor din sa. Am coborat de vreo doua ori, mai mult din lene decat de oboseala asadar e o evolutie pozitiva.
Scuba rupe forestierul
Pana pe varf sunt vreo 400m diferenta de nivel. Sus facem ceva poze, ne odihnim un pic si pornim pe marcajul nostru "banda rosie". Nu e la fel ca cea romaneasca, e o banda orizontala pe fond alb si marcheaza un traseu de drumetie ce porneste dupa stiinta mea din zona Frankfurtului si se termina prin Franta prin Vogesen.

Noi ne-am propus doar o bucatica de vreo 30km pana in localitatea Weinheim traversand cateva sate si urcand cateva culmi impadurite. Am facut o gramada de poze, mai multe decat de obicei. Daca in urma cu doua saptamani in tura de potecareala cu Marina si Vika aveam senzatia ca vegetatia inca nu a intrat in toamna acum s-a schimbat totul radical. Totul a luat foc nuante de verde contrasteaza teribil cu rosu si ruginiu de toate nuantele posibile.
Hoinareala in Odenwald
Probabil ca e cea mai faina perioada a anului de biciclit. Caldut, soare bland, frunze de toate culorile si o liniste deplina prin toata padurea. O placere sa pedalezi! Nu am oprit decat sa facem poze totul s-a derulat ca intr-un film. Ultima coborare a fost lunga si a inceput sa se faca racoare, undeva pe la ora 5 ne aflam deja in centrul din Weinheim unde era plin de lume. tot poporul a iesit sa mai prinda cateva ore de stat fara griji pe terasa. Am pedalat vreo 30km si am urcat cam 900m, o tura infrumusetata de o natura de vis.

Ne-am oprit si noi aici si am mancat probabil pentru ultima oara in anul asta o inghetata. Din Weinheim am luat tramvaiul si o ora mai tarziu eram acasa. Una din marile chestii in regiunea asta a Heidelbergului e un tramvai care face legatura cu o gramada de localitati din imprejurimi intr-un ritm de 10min.
"Artist's Palette" - varianta Odenwald
Cam asta ar fi iesirea noastra de cateva ore. Ne-am pregatit pentru o tura mai lunga care o planuim pentru weekendul viitor intr-o echipa mai numeroasa prin masivul Pfälzerwald. Din pacate vremea nu mai tine prea mult cu noi se pare ca o sa avem maxim 7 grade si soare sporadic. O sa revenim cu detalii, se anunta o tura "epica".
  • Mai multe poze de la excursia noastra: aici!
  • Daca vrea cineva sa refaca traseul: avem un track!
Salutare si mult spor(t)!