26 septembrie 2012

Baden-Marathon Karlsruhe


Una din ideile mele de anul asta a fost participarea la un al doilea maraton. In mai am luat startul la prima competiei de genul asta la maratonul din Mannheim terminand atunci cursa in 5 ore si 20 de secunde. M-am simtit extraordinar si mi-am mai propus inca cateva participari sperand la un timp mai bun si un antrenament mai sarguincios.
Imediat dupa inscriere, inainte de start.
Uitandu-ma prin imprejurimi am dibuit rapid maratonul din Karlsruhe, data de 23 septembrie cadea si ea bine in planificare, pretul era bunicel - am platit doar vreo 40€, cea ce e ieftin pentru un maraton din Germania. Zis si facut, m-am inscris online, s-a incris si Scuba la proba de semimaraton si am inceput antrenamentele.

Dupa vorba din popoar "iarna nu-i ca vara", ne-am prins repede ca o sa fie destul de complicat de alergat la 30 de grade. Inceputurile noastre in ale alergarii au avut loc in iarna - primavara, cu tempereturi mult mai bune pentru astfel de activitati. Dar ne-am organizat timpul in asa fel incat sa alergam seara mai pe racoare sau am vanat zilele mai inorate.

Sesiunea de antrenament a mai fost rupta din cand in cand de tot felul de chestii: zile fara chef, zile cu prea multe ore de munca, un pic de concediu, o saptamana cu Mihai in Pitztal si multe altele. In general am facut cam 70% din planul de antrenament dupa niste calcule. Scuba a fost mult mai bine calculata, nu a ratat decat foarte putine antrenamente.
go-go-go-go!
La capitolul echipament nu am schimbat nimic, am niste papuci de la Nike (Lunarglide 3) in care ma simt foarte bine, un short tot de la nike foarte usor, materialul se simte foarte bine pe piele, plus niste maiouri. Cam asta ar fi  toata zestrea folosita. Aaaaaa ca era sa uit, mai folosesc o crema de la DM se cheama Melkfett, costa 1€. Crema asta m-a salvat de bataturile care anul trecut mi-au distrus picioarele; ma dau cu un strat de crema de fiecare data cand ies la alergat iar bataturi nu mai fac aproape deloc, extrem de rar si foarte mici. Ufff ce bine!

Dupa trei luni de antrenament a sosit inevitabil si ziua cea mare. De dimineata am pornit cu Scuba spre Karsruhe, tata fiind soferul oficial al echipei. In hala unde s-au impartit numerele si cipurile am facut jonctiunea cu Liviu si Gabi care veneau de la Stuttgart. Liviu a alergat si el maratonul, Gabi a fost fotograful nostru. Multumiri pentru poze!
Undeva catre finish-ul de la semimaraton.
Primii 20km i-am alergat destul de rapid impreuna cu Scuba, chiar intr-un ritm nebun poate un pic prea repede. Aglomeratie nu a prea fost decat in zona de start pe primii 2-3 km. Am avut parte de o atmosfera buna, cu multa muzica live si destul de multi spectatori pentru duminica dimineata. De cateva ori am incercat sa ne domolim un pic prea eram luati de val. Nu am oprit decat de vreo doua ori sa bem niste guri de apa in punctele de alimentare, iar in rest am admirat parcurile, cladirile, lumea care ne apluda aproape la fiecare pas. Atmosfera faina!
Felicitari Scuba!!! Semimaraton!!!
La km 20 ne-am despartit, Scuba a plecat spre stadion pentru finishul de semimaraton iar eu am continuat maratonul. De aici traseul a fost trasat in mare parte prin parcurile orasului, in zona castelului din Karlsruhe si prin centru. Prin parc m-a dezavantajat un pic cei cativa km de alee cu pietris, eu am alergat pana acum aproape numai pe asfalt, niste poduri m-au cam terminat pe urcare dar a fost interesant si am descoperit pe indelete parcurile urbei cu toate colturile lor.
Atmosfera de sarbatoare in Karlsruhe.
Pe la km 30 am avut o mica cadere, am simtit ca ma cam lasa puterile, a trebuit sa ma opresc mai mult in puctele de alimentare, am mancat niste banane, un pic de zahar iar de pe km 36 am inceput parca sa alerg mult mai bine, ultimii doi km mi-au parut chiar usori. Ma asteptam sa fie mult mai greu pe final.

La km 42 m-am apropiat de stadion, Scuba, taica-miu si baietii de la Stuttgart m-au strigat de pe margine, niste poze rapide, le-am facut cu mana si am plecat catre finish. Am intrat in stadion, ce usurare... am trecut pe langa o tribuna arhiplina, in stanga urla o muzica ritmata, o trupa de fete dansa cu foc, mi-am auzit numele si cu o mare bucurie am trecut linia de sosire. O fata mi-a pus o medalie la gat, m-am tarat pana la un stand cu ceva lichide si niste briose.
Sa ma bucur? Sa mananc ceva? Amandoua!
Asta a fost tot. Timpul meu - 4:41:17. Scuba la semimaraton - 2:06:42. Bravo Scuba!!!!!
Liviu ne-a uimit din nou cu un timp foarte bun: 3:41:16, felicitarile noastre inca o data! Esti mare!

Concursul a fost organizat foarte bine, mi-a placut mai ales rapiditatea cu care ne-am primit numerele, cipul, startul. Atmosfera a fost si ea buna, multa muzica, spectatori. Ce as avea eu de macanit, nu prea au fost in punctele de alimentare chestii consistente de mancare, doar banane si mere, o singura data am vazut niste "haribo" in rest un baton ceva, mi-au cam lipsit. Lasa ca data viitoare o sa imi iau eu la mine ceva mai serios, de data asta am uitat complet.

Eu personal am fost multumit de rezultat, mi-am imbunatatit timpul cu aproape 20min. In planurile de viitor sunt puse pe liste doua maratoane pentru 2013: Viena si Berlin. Acolo sper ca voi alerga un pic mai bine ca pana acum iar atmosfera va fi cu siguranta teribila. Amadoua maratoanele isi sarbatoresc niste varste frumoase. Sa ne vedem sanatosi la start!
Mai multe poze de la eveniment am pus: aici!
Salutari din Heidelberg si mult spor(t)!