8 octombrie 2011

Herbstlauf Weinheim


In urma cu vreo doua saptamani, in Weinheim, a avut loc un "Herbstlauf" adica un cros al toamnei cum s-ar spune. De cand am inceput sa mergem pe la concursuri am inceput sa fim un pic informati despre calendarul competitional din zona. Stiam de mult de cursa asta iar vremea superba nu ne-a facut decat sa ne motiveze mai mult. Se anunta pentru azi 25 de grade si un cer fara nori.

Scuba din lipsa timpului pentru antrenamente nu participa nici acum la concurs voi alerga din nou singur. Concursul de aici are trei probe: semimaraton, 10km si 5km. Concurentii au numere de culori diferite in functie de proba la care iau parte. Startul se da de pe stadionul local si se pleaca de odata indiferent de proba, pe acelasi stadion e si finishul.
Incalzire cu cola light :)
La ora 9 suntem pe stadion. Aici e simplu de ajuns sunt 10 minute de condus din Heidelberg, gasim stadionul repede, platesc 12€ taxa de participare si in cateva minute am si numar. mai e o ora pana la start am timp sa studiez un pic traseul. Cursa a fost organizata intr-o zona micuta drept urmare se vor alerga mai multe ture.

Pentru semimaraton sunt prevazute 3 ture in jurul unui lac, un pic prin oras si mult pe campurile de la marginea orasului. Nu sunt fan al mai multor ture mi se pare un pic plictisitor sa vezi acelasi lucru. Ok, au mai ramas vreo 30min pana la start incep sa ma incalzesc un pic, lumea se strange incet 5,4,3,2,1 start!
Se incepe cu o tura de stadion
Dupa start se da o tura de stadion iar apoi se porneste prin oras. Orasul pare mort, e duminica dimineata iar lumea ne priveste ca pe extraterestii. Ce-o fi cu nebunii astia de alearga asa de dimineata? Mai sunt si grupuri sporadice de spectatori dar destul de putini.

Traseul e foarte bine marcat iar la fiecare intersectie sunt voluntari care dirijeaza circulatia si multa politie. Punctele de revitalizare sunt puse bine camm la fiecare 5km. In general organizarea e foarte buna, as zice nemteasca.
Scuba - fotograful oficial
Prima tura e simpla, timpul trece insa repejor iar pe la 11 se lasa caldura. Traseul e in cea mai mare parte in camp deschis, nu e umbra mai deloc se pare ca a venit din nou vara. Caldura mare isi spune cuvantul. Nu trag prea tare, ca nu prea am aer :) si imi menajez genunchi, alerg cu un ochi pe ceas. Mi-am propus sa o medie de 6 min/km, nu e prea rapid dar e viteza care imi place cel mai mult. Pentru anul asta e ok, probabil ca la anul o sa incerc sa cobor sub doua ore la semimaraton.
Pe campurile de langa Weinheim
Pe final ma urmareste un tricou portocaliu. Sta in spatele meu si ma calca pe nervi, sunt sigur ca stie si el asta. Imi adun toate resursele si fac un mic sprint pe ultimii doi kilometri. Portocaliul ramane in spate. Mai vine tare si o bunicuta dar nu o las nici pe ea sa ma depaseasca. Dupa finish stau un pic de vorba cu tricoul portocaliu si cu bunicuta si ii felicit pentru cursa. Portocaliul e cu vreo 15 ani mai mare ca mine iar bunicuta cu vreo 30 (?), asta ma face sa ma gandesc ca mai am mult de antrenat.
Final de sezon?
La final sunt gata ca bateria. Timpul meu e 2:11:30 un micut record personal. Imi promit solemn ca la anul voi ajunge sub 2 ore. Pentru ca in urma cu cateva luni nu puteam alerga nici o jumatate de ora rezultatul asta ma face un pic mandru si sigur vor urma si alte concursuri. Din pacate sezonul e pe sfarsite.

Ar mai punctul culminant al sezonului, maratonul de la Frankfurt din 30 octombrie. Inca nu sunt convins ca sunt in stare sa termin un maraton dar poate totusi merita incercat. Mai vedem pana atunci, cum se zice: nu au intrat zilele in sac. O participare la un maraton pare inca departe dar nu imposibila.

Mai multe poze de la Herbstlauf Weinheim 2011: baga un click!

Salutare si mult spor(t)!