5 iulie 2011

Wilhelmsfeld Halbmarathon


Duminica trecuta am participat la primul meu concurs de alergat. E vorba de Kerwelauf Wilhelmsfeld un concurs pe muntii din preajma, o combinatie de asfalt si forestiere. Concursul e organizat de un club local de atletism si este deja la a 11-a editie.
------------------------------
Un track: aici
Mai niste poze: aici
Tehnice: 21,0975 km, catarare 500m, asfalt si drum forestier
------------------------------
De ceva vreme am inceput sa alerg. M-a prins valul asta cu alergatul si mi-am propus si eu sa incep sa alerg mai mult decat doua ture de stadion si apoi sa imi dau duhul. Am inceput mai timid anul trecut la stadion si pe langa casa iar de anul asta alerg regulat cam de doua ori pe saptamana.

Planul e sa iau parte pe 20 noiembrie la Maratonul din Valencia. Pana atunci o sa mai merg la cateva concursuri de prin regiune, primul dintre ele a fost duminica trecuta. Scuba fiind ocupata cu licenta am alergat singur iar pe moment si-a asumat rolul de fotograf al familiei si de suporter infocat.
Numarul norocos
Pana acum nu am alergat o distanta asa mare. Cel mai lung antrenament a fost de vreo 16km pe teren plat si asfalt. Alergarile facute pe poteci sau forestiere au fost pana acum destul de scurte. Am studiat eu inainte profilul cursei dar nu prea m-am prins ce si cum, cei 500m diferenta de nivel aveau sa fie o mare surpriza.

A sosit si ziua cea mare. Duminica 3 iulie ne-am imbarcat si am pornit spre punctul de start, langa sala de sport din localitatea Wilhelmsfeld. Am fost acolo in vreo jumatate de ceas, inca de la inceput ne-au impresionat oamenii cu organizarea: trafic deviat, voluntari la fiecare intersectie care iti aratau unde e parcarea, parcare mare incapatoare, inscrierea si primirea numarului au durat 2 minute. Pana acum super! mai trebuie doar alergat.
La start inghesuiala mare
Au fost in acelasi timp 3 concursuri: o proba de nord-walking, o cursa de 10km si semimaratonul unde am participat si eu. La cursa de nord-walking au fost relativ putini participanti si in marea majoritate oamani mai in varsta, sportul asta e la mare cautare pe aici la peste 50 de ani. La cursa de 10km au fost 104 alergatori, cel mai bun timp a fost 36min, 51s.

Semimaratonul a adunat la start cei mai multi alergatori 166 de bucati, cel mai bun timp a fost de 1h, 14min, 21s. Startul s-a dat la 9:15 si am pornit si eu in prima cursa de semimaraton din istoria familiei. Nu am avut nici un fel de idee cam cat timp o sa fac, obiectivul a fost sa termin cursa si daca se poate sa nu fiu ultimul clasat.
Incredibil... am ajuns!
Cursa in sine a fost interesanta, cu doua urcari grele una la inceput pe primii kilometri si o a doua urcare catre final pe care o simt si acum in genunchi. Combinatia de asfalt si forestier a fost si ea o provocare, nu stiu sa zic unde mi-a placut mai mult, dar parca pe asfalt a fost mai simplu.
Profilul semimaratonului
Au fost organizate trei puncte de revitalizare, doua in punctele cele mai inalte iar al treilea la jumatatea distantei dintre ele. Marcajul a fost exemplar, a fost marcat fiecare kilometru, inclusiv distanta ramasa pana la punctele de revitalizare. Aici se putea bea apa si ceva ceai plus fructe. Mie mi s-a parut ca era util inca un astfel de punct, nu stiu exact daca era necesar dar mie mi-a fost pe la mijlocul cursei un pic sete :)

Pentru ca am fost pe la coada cursei nu prea am avut urmaritori decat pe final. Pe ultimii kilometri chiar m-am luptat un pic cu doua doamne nervoase dar am reusit sa imi fac un avans confortabil. Linia de finish a fost o usurare mare si o bucurie uriasa. Pentru prima oara am reusit sa alerg atat. Hmmm... nu as fi crezut, in urma cu vreo doi ani fumam un pachet de pe zi si nu cred ca puteam alerga 300m. Incredibil!
Sete mare la final
Au fost niste neni acolo care au facut poze pe traseu si la final era cineva cu o camera dar inca nu m-am prins unde gasesc pozele. O sa le scriu la baieti un mail poate mai adun cateva imagini. La final m-am interesat si de rezultate. Timpul meu a fost: 2h:17m:31s si am iesit pe pozitia 152 din 166. Bucurie mare, obiectiv realizat si mult mult moral pentru cursele viitoare; cam asta a fost concluzia cursei.

Pe final am sarbatorit un pic la standurile de aici, i-am aplaudat pe invingatori iar o ora mai tarziu am cazut lat in pat vreme de vreo 3 ceasuri...

Salutare si mult spor(t)!