15 iunie 2011

10h @ Schwarzwald


Ei bine am cam ramas in urma cu povestile despre iesirile de duminica. Una din restante e o tura facuta cu Scuba si Marina in Schwarzwald acum vreo doua saptamani. La tura asta nu am planificat nimic, Marina s-a ocupar de tot, traseu, harta, mersul autobuzelor, etc.

Eu a trebuit doar sa conduc pana acolo. Vreo ora jumate dus si cam tot atata inapoi. Asta in planul de acasa, in realitate la intoarcere am stat in "Stau" cale de vreo ora iar in total a iesit o tura de 10 ore. De aia am numit-o "10h @ Schwarzwald".
------------------------------
Traseu: Mummelsee - Hornisgrinde - Ludwigsturm - Ochsenstall - Untersmatt - Hundseck - Mehliskopf - Sand, parcarea de langa biserica reformata
Un track: aici
Mai niste poze: aici
Tehnice: 13,3km, catarare 363m, vreo 6 ore cu pauze
------------------------------
Plecare pe la 9 din Heidelberg, condus pe autostrada vreo ora, ceva aglomeratie pe A5 dar ajunsi bine la Sand. Aici am pus masina intr-o parcare gratis de langa biserica reformata din localitate. Am vizitat scurt biserica si ne-am urcat in autobuzul ce mergea spre Mummelsee. Planul a fost sa mergem pana acolo cu busul iar de la lac sa ne intoarcem peste munte la masina vreme de cateva ore.

De pe Hornisgrinde spre vest catre Campia Rinului
De la lac am inceput sa urcam sustinut pe o poteca plina de turisti. Asta e o chestie enervanta duminica: e cam plin de drumeti cel putin pe acolo prin apropierea parcarilor sau a statiilor de autobuz. Dupa o vreme aveam sa scapam de toti si am ramas singuri.

Inca o data am avut noroc, vremea e bestiala. Incep sa ii dau dreptate unui prieten care spunea ca sigur aici influenteaza cumva clima, nu se poate sa nu ploua in nici o duminica vreme de vreo 5 luni... :)
Scuba si Marina pe poteca ce duce la Ochsenstahll
Traseul ales de Marina a fost dragut. In sfarsit am mai scapat de padurile nesfarsite prin care ne plimbam de obicei, la tura asta avem parte de un picut de creasta si privelisti vaste. Mult brad, copaci trasniti si fara urme de activitati forestiere in cea mai parte a turei. Pe pajistile alpine in unele locuri s-au format mlastini de altitudine, astea sunt destul de rare si aici sunt foarte strict protejate, pe mari suprafete din golul alpin nu voie sa parasesti poteca.
Experimente fotografice by Mischu'
Undeva pe la jumatatea turei am dat peste refugiul Ochsenstall. De fapt un ditamai cabanocul undeva intr-o padurice de brazi. Se pare ca aici e mare agitatie iarna la schi dar si vara e foarte fain, poti sta la o masa de lemn masiv la umbra brazilor, lucru pe care l-am facut si noi. Ba chiar am baut si o bere care ne-a cam terminat :) Cabana e destul de departe de drumul asfaltat asa ca e liniste si pace, exact ce are nevoie omu' duminica. Ne-a placut aici!
Coborarea de pe Mehliskopf
Plecand de la Ochsenstall am mai trecut pe langa diverse puncte cunoscute mai ales de schiori, noua nu ne zic prea multe, iar pe final am urcat pe un munte ravasit in urma cu cativa ani de un adevarat uragan. Furtuna se pare ca a fost extrem de puternica, padurea a fost cam maturata pe suprafete mari. E interesant iar o serie de panouri cu imagini si explicatii insotesc potecile din zona.
Flori si pajisti in apropiere de localitatea Sand
Dupa mai vreo jumatate de ceas am ajuns din nou la masina cere fierbea in soare. Am pornit spre Heidelberg, am alimentat cu un red bull fara zahar, muzica la radio in staul duminical de pe A5 dar intr-un final am mai incheiat o duminica reusita.

Mai urmeaza un weekend prelungit in care s-au intamplat multe: o intalnire cu doi brasoveni de treaba prin Schwarzwald, o tura de potecareala prin Pfälzerwald si o vizita intr-un cochet orasel francez. Revenim!

Salutare si mult spor(t)!