16 martie 2011

Schönau


Am iesit si noi la aer. Saptamana trecuta am facut noi achizitii de la Decathlon, printre altele niste bocanci de vara si am zis sa iesim sa ii bagam in probe. O parere mai detaliata despre ei o sa punem pe blog catre sfarsitul sezonului sa vedem cum o sa comporte la cat mai multa potecareala. Cu ocazia asta o sa dechidem cat de curand, asa cum am vazut la mai multa lume prin blogosfera, o rubrica de "review".

Ce mai tura-vura cam asta a fost iesrea de duminica:
------------------------------
Traseu: Dossenheim - Weißer Stein - Schönau
Un track: aici
Mai niste poze: aici
Date tehnice: distanta - 16km; catarare - 430m; timp - vreo 5 ore cu pauze
------------------------------
Traseul e in marea lui majoritate prin padure, din cand in cand mai apare cate un luminis de unde se mai deschid zarile. Prin padure la altitudine inca nu e o primavara deplina, pe alocuri cate o floricica strabate covorul de frunze, in rest e cam inghetat.
Odenwald in martie
Nu prea am prins toate secretele slr-ului, inca mai avem de invatat. Am luat o carte sa ne mai lumineze dar deocamdata nu am avut vreme destula sa o punem in practica. Timp inca avem, "cat traieste omul invata", deocamdata punem toate greselile pe seama vremii si luminii neprielnice :))
Scuba prietenul animalelor
Ne-am prins insa de o gramada de chestii in padure. De exemplu am gasit locul asta de hranire facut pentru caprioare si mistreti. Smecheria e urmatoarea: vanatorii intretin locurile astea cu strasnicie toata iarna crescand intentionat numarul de animale dintr-o anumita zona. Bine ei o sa spuna ca le protejeaza, bla bla bla... de fapt le indoapa tot anul ca sa aiba ce sa vaneze. Astea nu prea mai sunt animale salbatice, cred ca in vreo 10 ani o sa imi bata la usa pentru o lingura de sare.
De vanzare, pret nu cunoastem
Prin padure de obicei la marginea cate unui drum forestier apar gramezi din astea de lemne. Frumos acoperite, stau asa si nu le deranjeaza nimeni cu anii. Pana la urma am aflat si noi misterul. Padurarul le taie asa bucati pe timpul iernii, le stivuieste frumos iar daca ai nevoie de lemne pentru foc iei legatura frumos cu el si cumperi cat ai nevoie din gramada. Pun pariu ca se poate plati in padure direct cu cardul!
"Clipe libere in doi"
Am ajuns in Schönau. Un satuc micut pe o vale afluenta Neckarului, ceva arhitectura veche, o biserica impresionanta, fosta mare manastire catolica in evul mediu si o liniste mormantala duminica. Am fi vrut sa bem o cafea ceva dar nu am avut sanse. Aici nimeni nu se abate de reguli.

Ne prindem pana la urma si de mersul autobuzelor. Chiar azi se fac ceva reparatii si la o strada si autobuzul face un oarecare ocol. Asteptam dupa el vreme de o ora admirand satul din toate unghiurile dar intr-un final ajungem la Heidelberg. O zi faina!

Vreme frumoasa si la cat mai mult spor(t)!