9 martie 2011

Dezmortirea


A sosit vremea sa scuturam de praf echipamentul, sa scoatem bocancii de tura de prin dulapuri, tricourile de bike, sa vacem o verificare bicicletei, o ungere ceva si sa ne pregatim incet pentru venirea primaverii. Daca Scuba nu are probleme iarna, eu in schimb nu sunt mare prieten al frigului si a zilelor scurte. Nu as da caldura verii si umbra padurii pe mii de metri de zapada si gheata.

Uff... ca aproape am scapat si anul asta de friguri. Inca nu e pe deplin caldurica dar se apropie de 10 grade la pranz iar lumina este pana pe la ora 6 seara. Am hotarat sa deschidem sezonul de potecareala si bicicleta cu o tura scurta pe o vreme de invidiat aici in vecinatate in Odenwald.
De pe Weißer Stein spre nord
Pentru prima iesire la soare am lasat bicicletele acasa, ne-am hotarat sa facem o plimbare pe jos ca sa simtim cu adevarat venirea primaverii. Pe coborari ar fi fost cam frig pe biciclete... inca.

Am inceput tura cu o urcare pe varful Weißer Stein, locul nostru de joaca cu bicicletele. De aici avem privelisti intinse spre cateva sate din Odenwald si ne-am mai incercat inca o data cunostintele de geografie locala.
Scuba imbratisand primavara
De pe varf am pornit spre est catre Teltschikturm. Asta e un turn construit din lemn si metal pe un varf din apropiere, unde se poate urca tot poporul sa admire privelistile masivului. Are vreo 41m inaltime si a fost construit de un club montan din regiune in 2001.
De la turn spre est
Din turn ai priveliste cat cuprinde in toate directiile, au muncit ceva oamenii astia sa il construiasca. Cred ca mai venim pe aici la niste poze cand va fi mai verde si mai putina ceata :)
Spre vest
In departare am identificat mai multe varfuri, unele vizitate deja. Uite ala cu turn de televiziune e Weißer Stein, de acolo venim noi. Pare departe dar sunt vreo 30 de minute pana acolo. Tot privind asa in zari peste paduri si vai tare pofta avem de o tura de bike...
Spre Weißer Stein, turnul din departare e chiar pe varf
Prin padure am experimentat tot felul de chestii cu dslr-ul pana am inghetat. Pe inserate ne-am adus aminte ca suntem in martie si mai avem vreo luna de temperaturi frigorifice. Ne-am retras la caldura o data cu ultimele raze visand la turele viitoare cand va fi cald si bine...

Mai multe poze din mica noastra excursie vezi aici.