13 februarie 2011

Antwerpen


Azi e ultima zi in Belgia. Am ales impreuna cu Moni sa vedem un pic din Antwerpen.  Ne e graba mare, pe la 10 ajungem la gara din Bruxelles iar de aici avem trenuri dus-intors la fiecare jumatate de ora. Belgia e o tara micuta, poti ajunge lejer cu trenul cam  intr-o ora cam in orice oras la un pret ok.

Trenurile sunt simpatice iar la ora asta goale. Dupa vreo 40min de privit pe fereastra partea cea mai plata a tarii ajungem in gara din Antwerpen. Cladirea e impresionanta si apare prin toate ghidurile ca una din atractiile de baza din oras.
Gara din Antwerpen, o bucatica
In gara incingem aparatele foto, iar eu ma gandesc ce gari am vazut in ultimele zile, adevarate muzee. Nici nu vreau sa ma gandesc la cele de acasa. Stiti care e cea mai sinistra gara din Romania? Parea mea relativ subiectiva: Timisoara Nord!

Singurul impediment de azi e timpul. Desii avem soare din plin, ne aducenm aminte ca e ianuarie e cam rece, mai ales la umbra. Hmmm... niste manusi erau tare bune!
Pescarusul inghetat
Aici nu mai pricep mare lucru. Ne aflam in partea flamanda a Belgiei, aici se vorbeste olandeza. Suna amuzant daca stii germana. Oricum astia sunt toti crescuti cu mai multe limbi straine, asa ca printre altele toata lumea vorbeste engleza. Bine, asta aici in Flandra, in partea franceza adica in Valonia poti sa uiti, ori franceza ori gimnastica :)
Istoria artei + omul curentat
Arhitectura e chiar impresionanta. M-am gandit ca de-a lungul timpului orasul asta a avut probabil atatia bani incat ar fi putut construi orice. Daca raman fara bani astia nu schimba inca o suta de euro dar cel mai probabil mai vand niste diamante.
Prin centrul vechi
In centrul vechi ne-a placut tare mult, am facut o gramada de poze si ne-am bucurat un pic de caldura de la pranz. Daca am dat doua colturi mai la vale pe directia port a inceput sa bata vantul si n-a mai fost asa cald.
Moment de carnaval
Daaa... prea multa lume ciudat imbracata. Fustite prea scurte, vedem chiar si un Spiderman ba chiar si niste omuleti verzi. E de fapt o sarbatoare locala, un fel de carnaval. Orasul are intradevar mult de oferit cel putin din ce am vazut eu din afisele de pe strada.

Mai dam o tura si prin apropierea portului, niste poze si cam inghetam. Ne hotaram sa ne retragem spre ceva potoale plus o ceva de baut apoi sa o cam intindem spre Bruxelles.
Salutari din Antwerpen
Pe la patru din nou in tren, usoare momente de atipeala iar intr-o ora aterizam din nou in capitala. Cam asta a fost mica excursie in trei acte: Bruxelles, Londra si Antwerpen. Maine din nou in tren de data asta spre casa.

Mai multe poze de prin Antwerpen: aici.