26 decembrie 2010

Plimbare de iarna


Criza sfarsitului de 2010 a fost pentru noi timpul liber portionat cu o lingurita tare mica. Acum ca au venit cateva zile de libertate totala a sosit momentul sa iesim si noi in aer liber prin imprejurimi.
------------------------------
Traseu: Dossenheim - Weißer Stein - Thingstätte - Heidelberg
Track GPS: click aici
Fotografii: aici + un film
Date tehnice: distanta - 13km; catarare - 495m; timp - 5 ore cu pauze
------------------------------
Ne trezim de dimineata, impachetam repede si suntem gata de placare. Mai statm vreo 20 de minute sa facem o poteca prin fata casei dupa ninsoarea de azi noapte.  Treaba merge repede intre timp am cam dat startul la marea dezapezire pe strada, mai multi vecini isi fac curaj si ies din case :)

Pornim in pas vioi si ne cam linistim dupa vreo jumatate de ceas, eu chiar renunt la geaca ca sunt deja transpirat bine, antrenamentul din vara s-a cam dus dupa saptamanile astea in care ne-am cam anchilozat. Dar las' ca ...
Incet dar sigur spre varf
Fiind 25.12 nu prea s-a inghesuit nimeni pe munte, cel putin pe varianta asta de traseu aleasa de noi. Am batut urme pana sus in varf, ufff! greu a fost dupa doua luni de inactivitate totala. Pe mici portiuni mai fusese cineva inaintea noastra cu schiuri de tura si ne-a mai ajutat un pic.

Ajunsi in apropierea varfului zapada avea acea consistenta care te scoate din minti. Pui un pas iar intr-o fractiune de secunda se rupe pojghita de gheata undeva in adancime si mai cobori vreo 10 de cm. Asta ne-a facut sa schimbam planul initial de a ajunge la Schönau ca nu prea avem chef de batut urme la frontala.
Candelabrele de zapada
Planul nostru are doua variante, prima este sa ajungem pe varful Weißer Stein iar de aici prin locuri mai putin umblate pana la Schönau de unde "luam noi un bus ceva". Minusurile variantei asteia ar fi lipsa parazapezilor, si faptul ca acolo mai fusesem in iulie cu bicicleta si parea din sa un traseu scurt.

Varianta mai credibila e cu o pauza la cabana de pe varf, "daca o fi deschisa" iar apoi "mai vedem noi".
Sus e mai greu de inaintat
Pe varf am intrat in cabana de aici si tare ne-am mai minunat ca aveau oamenii astia deschis. Chiar de Craciun, lucru mare de care am profitat si noi. Am bagat o supa fierbinte, ne-am mai dezmortit si cu greu ne-am mai urnit.

Cu burta plina, ne hotaram pentru un traseu mai scurt prin Thingstätte cu coborare in Heidelberg. De aici putem reveni lejer cu tramvaiul acasa.
Thingstätte sub zapada... atat de rar
Ooo si fain a fost! zapada e destul de rara pe aici, Craciun cu zapada nu imi amintesc sa fi vazut de cand m-am aciuat eu in zona. Probabilitatea sa ninga e cam ca in Timisoara. Anul asta avem noroc de neaua din belsug, sper sa o mai tina asa vreo cateva saptamani.
Heidelberg de Craciun
Pe cand ne apropiem de Heidelberg si fiind pe final ne-am dat seama ca am fost cam rapizi. Ne-a mai ramas ceva timp si avand chef de joaca, am facut si un scurt film al excursiei.Va uram "Sarbatori fericite!", zile de vacanta minunate si mult spor(t)!!!